Hekser og fuglekikkere

av (forfatter).

Cappelen Damm 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.14 (7 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788202644932

EAN 9788202644932

Genre Humor

Omtalt sted Vardø

Språk Bokmål

Sider 356

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 3 0 1 0

Bokomtaler

Magne Hovden er et navn jeg har lagt merke til før, men ikke lest noe av tidligere, for humor kan være litt vrient.

For humor kan være så mangt. Den er om noen voksne mennesker som er på vei mot et veiskille og som prøver å finne den rette veien videre. Når man begynner å dra på åra, vil man kanskje ha en forandring, eller ha det sånn som det er.

Ved et veiskille
Det skjer både med Ragna og Tor som ikke har noe med hverandre å gjøre. Etter en opplevelse har Ragna lyst til å lære mer om "varme hender" og lære mer om noe om healing og lignende. Derfor reiser hun til Vardø for å møte en gruppe fremmede mennesker som ønsker det samme. De er der for å lære seg og høste energier, og deres leder er en spesiell sjaman, men er han troverdig? Mens hun er på seminar, tenker hun på ekteskapet hjemme og om det er vedt noe lenger, eller ikke.

Tor er opptatt av fugler, og drar til Vardø for å møte andre fugleinteresserte som han aldri før har møtt i virkeligheten. De har tidligere kommunisert med hverandre på et forum. En sjelden fugl er blitt observert i området, og de er der i et håp om å få et glimt av den. Men er området stort nok for både de fugleinteresserte, og de som er der for å lære mer om energier? Tor sliter også med ekteskapet sitt og har gått i parterapi, men fungerer det?

Noen morsomme partier
I utgangspunktet høres det ut som en festlig bok og den hadde også noen morsomme øyeblikk, men det tar for lang tid mellom hver gang. Syntes det ble for mye om følelser, og for lett å skjønne hva som ville hende videre. Likte best å lese om "heksene" for de besto av forskjellige personligheter, og ekstra morsomt å lese om Berit. Blogger og influencer som blir beskrevet på en måte mange har lett for å tenke litt ironisk om når de gjelder de i den bransjen. Hun skiller seg litt ut fra de andre karakterene og skaper litt vittighet.

Men helheltlig blir både fremgang og handling noe tungt å komme seg gjennom, og lite utvikling. Føler det er ofte de samme kranglene som oppstår når de skjer, og personligheter man har lest en del ganger om før. Som de fleste vet er også humor enten eller. Det er jo personlig og jeg er ikke den som ler lett. Selv om det er en scene som refererer direkte til Love Actually, var det ikke bare den scenen som minnet meg om filmen, men også oppbygning, usikkerhet i forhold og det hverdagslige generelt. Og oppstår det "uventet" kjærlighet?

Selv om jeg ikke er fan av Love Actually, ville jeg gjerne like denne, for den hadde noen gode scener og noen festlige personligheter, men for det meste gikk det i stå.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Jeg har alltid lurt på hvilken type far jeg hadde blitt. Siden jeg aldri hadde noen far selv. Ikke lenge, i alle fall. Ikke at jeg trengte det heller. Moren min gjorde alt for meg som hun trodde en far ville gjort. Lærte meg praktiske ting. Som hvordan man monterer et nytt vindu, skifter forgasser på bilen eller sløyer fisk. Ting hun måtte bruke tid på å lære seg selv først. Hun mente det var kunnskap jeg ville få bruk for. Men jeg tenkte likevel mye på at jeg ikke hadde en far. Spesielt i tenåra. Bekymret meg for om jeg ville bli en bra far selv, siden jeg vokste opp uten. Men én ting er sikkert. Jeg kunne i alle fall ha blitt en god mor."
"Jeg tror du hadde blitt en flott far."
"Tror du?"
"Ja. For de som ikke blir gode fedre, har som regel ikke bekymret seg for om de skulle bli det. Det er min teori. Som du kan ta for god fisk. Liker du fisk, forresten?"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Han er min" av Oyinkan Braithwaite
 • "Vi var en familie" av Shilpi Somaya Gowda
 • "Hundedager - roman" av Trine-Lise Rygh
 • "Psykehus" av Drea Karlsen
 • "Jeg skal ta vare på deg" av Gunn Marit Nisja
 • "Byer uten deg" av Therese Aasvik
 • "Jeg vet hva du driver med - noveller" av Jakob Arvola
 • "Far og Sachsenhausen" av Karin Kinge Lindboe
 • "Slå på ring - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "De andre" av C.J. Tudor
 • "Oppdraget - roman" av Hans Olav Lahlum
 • "Alle mine demoner - noveller" av Nikolaj Frobenius
Alle bokanbefalinger for dette verket