Hundedager

roman

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.29 (7 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Når er det greit å gripe inn i andres privatliv? Mora til Tess har havna på sjukehus. Hun ble funnet i hagen, ute av stand til å gjøre rede for seg, sier naboen. Tess må komme, må ta seg av bikkja. Så Tess reiser over fjellet, tilbake til huset med de dårlige minnene. Må få ordna med den bikkja så kan hun dra tilbake til kjæresten, til jobben i dyrebutikken - den første jobben hun har klart å holde på. I leiligheten til mora er alle gardinene trukket for, som vanlig. Tess møter naboen, hun som ringte. Fra avstand ser hun ut som en diva, en sånn fra filmer på søttitallet, men hun er ikke akkurat noen stjerne. Og ungen hennes. Ida. Hvordan har hun det egentlig? Ubehaget tyter frem mellom linjene i denne sterke debuten om omsorgssvikt.

Omtale fra forlaget

Når er det greit å gripe inn i andres privatliv? Mora til Tess har havna på sjukehus. Hun ble funnet i hagen, ute av stand til å gjøre rede for seg, sier naboen. Tess må komme, må ta seg av bikkja. Så Tess reiser over fjellet, tilbake til huset med de dårlige minnene. Må få ordna med den bikkja så kan hun dra tilbake til kjæresten, til jobben i dyrebutikken - den første jobben hun har klart å holde på. I leiligheten til mora er alle gardinene trukket for, som vanlig. Tess møter naboen, hun som ringte. Fra avstand ser hun ut som en diva, en sånn fra filmer på søttitallet, men hun er ikke akkurat noen stjerne. Og ungen hennes. Ida. Hvordan har hun det egentlig?
Ubehaget tyter frem mellom linjene i denne sterke debuten om omsorgssvikt.
« ... for en flott start på forfatterkarrieren (...), romanen traff meg midt i hjertet.» Tine Sundal, bokblogger
«Hundedager er ei fantastisk bok. Den er rå, brutal, provoserande, melankolsk og skrevet med ein slik sårbarhet at alle som les vil bli følelsesmessig berørt. Denne vil eg varmt anbefala vidare.» Kjell Magne Gjøsæter, bokblogger

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788241951923

EAN 9788241951923

Språk Bokmål

Sider 157

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 3 1 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken må leses. Jeg havnet rett inn i en boble av frustrasjon, håp og medfølelse. Dette er en bok jeg kommer til å bære med meg resten av livet. Det var en ubehagelig leseopplevelse, som kun en dyktig forfatter kan gi deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hele livet har jeg passa på mor. Hun ser det ikke sånn, det veit jeg. Hun sang godnattsanger for meg når hun var hjemme. Hun pynta til jul, stekte fisk til middag. Når hun skulle slappe av foran fjernsynet etter middag, passa jeg på at kokeplata var skrudd av. Mor er veldig distré. Hun kunne glemme bursdagen min.

Så flytta venninna mi Eivor og jeg over fjella. Det var Eivors idé. Hun mente at jeg trengte luftforandring. For å heles. Det er altfor lett å glemme at man forblir den samme gamle sjøl om omgivelsene endres

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For hver gang jeg tenker tilbake på barndommen min, blir den litt mindre sann.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kate­go­risering var min måte å ordne verdenen på. Det var en nødvendighet. Eivor er et hundemenneske. Mor er en alkoholiker

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skulle ha likt å vite om mor tenker på disse tinga av og til. Og hvis hun gjør det, hva tenker hun. Sannsynligheten er stor for at hun ikke husker en dritt. Jeg er ikke like heldig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Jeg vet meg et land" av Victoria Bø
 • "Min sønn - du skal ære din far og din mor" av Arne Svingen
 • "Tro meg når jeg lyver" av Ellen G. Simensen
 • "De første dagene" av Maja Lunde
 • "Ikke bli borte - roman" av Benedicte Meyer Kroneberg
 • "Ritualer - roman" av Kristin Hauge
 • "Slå på ring - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "Barføtt over isen" av Ingebjørg Berg Holm
 • "Bare en mor" av Roy Jacobsen
 • "Andre guder - du skal ikke ha andre guder enn meg" av Jørgen Brekke
 • "De siste kjærtegn - roman" av Kjersti Anfinnsen
 • "Dei vaksnes løgnaktige liv - roman" av Elena Ferrante
Alle bokanbefalinger for dette verket