Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
7-år gamle Joakim møter Mika fra planeten Elja, og han blir tvunget til å tenke gjennom ting som har vært selvsagt for han tidligere. De diskuterer tema som hvor verden kommer fra, kan dyr snakke, hva er opp og ned?
Omtale fra forlaget
7-år gamle Joakim møter Mika fra planeten Elja, og han blir tvunget til å tenke gjennom ting som har vært selvsagt for han tidligere. De diskuterer tema som hvor verden kommer fra, kan dyr snakke, hva er opp og ned?
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 1996
Format Kassett
ISBN13 9788242105646
EAN 9788242105646
Genre Fantastisk litteratur
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Til min overraskelse likte jeg denne bedre enn de andre bøkene jeg har lest av Jostein Gaarder. Historiene hans er jo kun rammer for filosofiske undringer, og i dette tilfelle er det et romvesen som ramler ned i hagen til en liten gutt. Sammen filosoferer de over hvordan livet på jorda og romvesenet sin planet har utviklet seg. Tror grunnen til jeg liker denne bedre enn de fleste andre bøkene er at jeg synes temaet evolusjon er litt morsommere å filosofere over enn feks gud. (Må jo også i ærlighetens navn si at jeg synes dette er lite filosofil og mer naturvitenskap - noe som sikkert også hjelper på min interesse.)
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketIngenting i hele verden er alminnelig. For alt som er i verden, er en liten bit av den store gåten. Det er du og jeg også. Vi er gåten ingen gjetter..
143 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketHer er en liste over alle bøkene som jeg har lest av min favorittforfatter, Jostein Gaarder. Liker du også filosofiske tankemønstre, er de absolutt til å anbefale. :-)
Utvalget i denne listen er helt og holdent subjektivt. Jeg leste sikkert også andre ting, men det er disse bøkene jeg husker klarest og som gir meg nostalgiske minner.
Jeg har ofte tenkt over at hvilke bøker som gjør mest inntrykk i barndommen egentlig er ganske tilfeldig på det viset at det ofte kom an på hva som var tilgjengelig. Tenker også at det ikke bare er selve historien som gjør at man husker en bok, men også hvordan man opplevde å lese den, f.eks. når noe ble veldig spennende eller morsomt. Kort sagt hvem man var da man leste den for første gang.