Good omens

the nice and accurate prophecies of Agnes Nutter, witch

a novel

av (forfatter) og Neil Gaiman (forfatter).

Corgi Books 1991 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.16 (165 terningkast.)

528 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I følge heksen Agnes Nutters profetier kommer verden til å gå under på lørdag, rett etter tetid. Uheldigvis er Antikrist på feil sted, The four horsemen of the apocalypse er ute og kjører motorsykkel, og representantene fra himmelen og helvete har funnet ut at de faktisk liker menneskerasen.

Omtale fra forlaget

I følge heksen Agnes Nutters profetier kommer verden til å gå under på lørdag, rett etter tetid. Uheldigvis er Antikrist på feil sted, The four horsemen of the apocalypse er ute og kjører motorsykkel, og representantene fra himmelen og helvete har funnet ut at de faktisk liker menneskerasen.

Bokdetaljer

Forlag Corgi Books

Utgivelsesår 1991

Format Heftet

ISBN13 9780552137034

EAN 9780552137034

Genre Humor Fantasy

Språk Engelsk

Sider 382

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

70 61 28 3 3 0

Bokomtaler

Jeg har fått anbefalt Good Omens ganske mange ganger, spesielt av pappa. For noen helger siden var jeg i Stavanger, og jeg fikk da vite at jeg MÅTTE lese Good Omens snart, og sener, uka etter, fikk jeg høre det samme fra en i klassen. Jeg tok dette som et tegn og begynte å lese boka, og nå lurer jeg på hvorfor jeg ikke begynte på den før. Den er fantastisk morsom og rar.

Både Neil Gaiman og Terry Pratchett er forfattere jeg har lest en del av, og jeg er kjempeimponert over det de får til. Dem sammen er helt utrolig! Jeg kunne se hint av Terry Pratchetts spesielle humor, og andre steder kunne jeg kjenne igjen Neil Gaimans poetiske, men til tider litt groteske stil. Det er en fantastisk bok de har skrevet sammen. De er to av fantasysjangerens mest profilerte forfattere, og jeg har ikke ord for det de har fått til sammen.

Det er så utrolig mye merkelig i Good Omens. For eksempel satanistnonner. Hva søren?! I tillegg har de forskjellige karakterene fantastiske navn og beskrivelser. I begynnelsen av er det en liste over de viktigste karakterene i boka. Der står det for eksempel: Crowley (An Angel who did not so much Fall as Saunter Vaguely Downwards), Thou-Shalt-Not-Commit-Adultery Pulisifer (A Witchfinder), Dog (Satanic hellhound and cat-worrier) og mye mer. Bare det at en karakter heter Thou-Shalt-Not-Commit-Adultery Pulsifer... Jeg vet ikke hva jeg si. Det hele er så fantastisk merkelig.

Historien er veldig spesiell. Det er veldig mye som skjer, og det innebærer Apokalypsens frie ryttere, en Hell's Angels-gjeng, Antikristen - en gutt kalt Adam, en demon som kjører en Bentley og en engel som samler antikke bøker, og det er bare noe av det. Vel, jeg hadde ikke sett for meg at det var slik Apokalypsen skulle utarte seg og i hvert fall ikke at det kom til å bli så morsomt. Det hente flere ganger at jeg lo høyt. Det hele er så teit og merkelig... Vidunderlig nonsens!

Alle karakterene var veldig forskjellige, og det var ingen jeg ikke likte. Jeg likte Anathema og Newt veldig godt; de var veldig søte. Crowley og Aziraphale likte jeg også veldig godt. De minnet meg litt om Castiel og Crowley (Jepp, det samme navnet. Tilfeldig? Neppe) fra Supernatural. Bortsett fra at Aziraphale hadde mer humor en det Cas har.

Det er nesten ikke noe å klage på ved denne boka, men hvis jeg skal finne noe, må det være at det av og til var litt vanskelig å forstå Shadwell. Han pratet dialekt, og det var ikke alltid like lett å forstå, Men... Dette er kun småpirk, så jeg er superfornøyd :)

Good Omens er en av de mest fantastiske og merkeligste bøkene jeg har lest i år, og jeg vil anbefale ALLE å lese den. Og så burde dere lese noe annet av Neil Gaiman og Terry Pratchett.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

BBC Radio 4 har dramatisert boken(Lenke til BBCs nettsider med stoff om dramatiseringen - presentasjon av rolleinnehaverne, illustratørene, Neil Gaimans beretning om hvordan han og Terry Pratchett traff hverandre i 1985, m.v.)/.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå er jeg selvfølgelig veldig partisk, fordi dette er en bok jeg setter veldig høyt, og hvor humoren passer meg utmerket. Men den hadde ikke blitt en kult-bok hvis ikke det var for tusenvis av ande like store fans. Jeg anbefaler deg å lese denne boken og teste humoren på deg selv. Jeg håper du får en like stor opplevelse som meg! Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

mange morsomme og samfunnskritiske avsnitt og setninger men ikke av de mest spennende fantasybøkene jeg har lest- humrer og ler gjennom boken så leseverdig er den

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er til tider morosam og spennande, med diverse prikker som henvisar til notatar der du kan lese ein "utdypning" av kva som gjeld, ofte i ein humoristisk vri. Ditte legger til ein ny type leser opplevelse.
"Reglene" i dinne fantasy-verden er ikkje heilt forklart, noko som kan gjere ting litt spennede, men det hendar at det blir ubalansert. Veldig ofte kjeme karakterar, som adresserar til andre karakterar (som til tider ikkje dukke opp igjen eingong) gjer at leseren føler han har gått glipp av noko.
Eit lite rot ditte her... Men språket i boka er særdeles intelligent og for all del, ikkje dårleg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Most books on witchcraft will tell you that witches work naked. This is because most books on witchcraft are written by men.

Godt sagt! (19) Varsle Svar

"They'd come here too spoon and, on one memorable occasion, fork."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

God does not play dice with the universe: He plays an ineffable game of His own devising, which might be compared, from the perspective of any of the other players [i.e. everybody], to being involved in an obscure and complex variant of poker in a pitch-dark room, with blank cards, for infinite stakes, with a Dealer who won't tell you the rules, and who smiles all the time.

-- (Terry Pratchett & Neil Gaiman, Good Omens)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Many phenomena — wars, plagues, sudden audits — have been advanced as evidence for the hidden hand of Satan in the affairs of Man, but whenever students of demonology get together the M25 London orbital motorway is generally agreed to be among the top contenders for Exhibit A.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"There was an unconnected fax machine with the intelligence of a computer and a computer with the intelligence of a retarded ant."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mange finner lesergleden først på ungdomsskolen, og når de skal videre til videregående skole, får jeg ikke lenger fortalt dem om alle de fine bøkene der ute som de bør prøve å få lest i årene som kommer. Få av bøkene på denne listen vil overraske, men det bør være noe for en hver her. Det er litt tilfeldig hva som er lagt inn av norske og engelske utgaver, og bøkene er så pass ulike at de slettes ikke vil passe alle. Beskrivelser vil bli lagt til etter hvert, sammen med flere bøker. Rekkefølgen er nokså tilfeldig.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fant denne i skranken når jeg var på Strömstad bibliotek idag, den består av 5x5 ruter, man skal lese 5 i rad for bingo, skal leveres inn senest 1. September og kan vinne en bok. Dvs den går over Juni - Juli - August. Skal prøve meg på den, kan hende at noen av bøkene er de samme som på leseutfordringen.

 • En bok som jag längtat efter att läsa
 • En bok om en fantasivärld
 • Ett mordmysterie
 • En bok som utspelar sig i Bohuslän
 • En bok som blir film iår
 • En klassiker
 • En bok som är minst 50 år äldre än dig själv
 • En bok om flykt från ett annat land
 • En poesibok
 • En bok om en dyster framtid
 • En bok som fick dig att skratta högt
 • En bok som handlar om kärlek
 • En bok som vunnit ett litteraturpris
 • En läskig och skrämmande bok
 • En grafisk roman/seriealbum
 • En bok som skildrar en historisk tid
 • Den första delen i en serie av böcker
 • En valfri fagbok
 • En science fictionbok
 • En bok utgiven 2017
 • En bok skriver av en kvinnelig författare
 • En bok om andra världskriget
 • En bok skriven av en känd person
 • En bok rekommenderad av en bibliotkarie
 • En bok med ett blått omslag

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Some suggestions :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som står i bokhylla mi og venter på å bli lest...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

1 av flere dette-vil-jeg-lese-lister. ^^

Jeg vil lese masse bøker.
Skulle gjerne ha hatt et helt bibliotek.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Smoke and Mirrors" av Neil Gaiman
 • "Fragile things" av Neil Gaiman
 • "The truth - Discworld" av Terry Pratchett
 • "Unseen academicals" av Terry Pratchett
 • "Going postal" av Terry Pratchett
 • "Thief of time" av Terry Pratchett
 • "I shall wear midnight" av Terry Pratchett
 • "Monstrous regiment" av Terry Pratchett
 • "Making money" av Terry Pratchett
 • "The fifth elephant - Discworld" av Terry Pratchett
 • "Thud!" av Terry Pratchett
 • "The last continent - Discworld" av Terry Pratchett
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver