Glassbyen

av (forfatter) og Bente Rannveig Hansen (oversetter).

Schibsted 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.30 (115 terningkast.)

258 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Midt i et kaos av krig må skyggejegerne bestemme seg for om de skal kjempe sammen med vampyrene, varulvene og skapningene fra New Yorks underverden - eller om de skal kjempe mot dem. I mellomtiden må Jace og Clary gjøre et annet valg: Skal de forfølge kjærligheten de vet er forbudt? Skyggejegerne leker med elementer fra grøsser- og neogothic-sjangeren og romantiske 1800-tallsklassikere. Dette er en cross over-serie med referanser til populærkulturen. Her er action for både gutter og jenter. Snappy humor i et urbant miljø gjør dette til en verden ungdom lett kan kjenne seg igjen i.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788251655521

EAN 9788251655521

Serie Skyggejegerne (3)

Genre Fantasy

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 510

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

55 41 17 2 0 0

Bokomtaler

City of Glass er bok 3 i The Mortal Instruments-serien, og i følge meg, den beste til nå! Jeg er kjempeglad for at jeg startet på denne rett etter City of Ashes, fordi det var virkelig verdt det. For en bok!

For å være ærlig var ikke begynnelsen av boka så interessant, men boka ble mer spennende etter hvert. Etter en stund, kunne jeg ikke legge den fra meg; jeg måtte finne ut av hva som kom til å skje. For det er utrolig mye spennende som skjer i City of Glass!

Noe som jeg synes var ganske kult, var at jeg gjettet meg fram til noen deler av boka, og noen "plot twists". Ofte synes jeg det er litt irriterende at en bok er forutsigbar, men jeg bare synes det ble mer spennende av den grunn, fordi da måtte jeg fortsette å lese for å finne ut om teoriene mine var riktige. Og det var de! De fleste ihvertfall . . .

Cassandra Clare er en kjempegod forfatter, og jeg elsker skrivestilen hennes. Karakterene hennes er morsomme, og har sine egne personligheter. Før jeg leste City of Glass, hadde jeg ikke noe personlig forhold til noen av karakterene. Men nå begynner jeg å like dem mer og mer. Spesielt Magnus Bane; det er umulig og ikke like ham!

City of Glass er kanskje den beste boka jeg har lest i år, (jeg har ikke mange å velge mellom da) og jeg kan ikke vente med å fortsette på serien. Men jeg har bestemt meg for å lese bøkene Cassandra Clare har skrevet i rekkefølgen hun skrev dem i, siden jeg har hørt mange si at det er den beste måten å lese dem på. Så den neste boka jeg kommer til å lese fra denne verdenen er Clockwork Angel, første boka i The Infernal Devices-trilogien. Men ikke umiddelbart, siden jeg har lyst til å eie den, og jeg skal ikke kjøpe bøker på en stund. . .

Anbefaler virkelig denne serien! Hvis du har lest den første boka i serien, men ikke er sikker på om du har lyst til å fortsette. To ord: gjør det! City of Glass er en utrolig god bok, bedre enn de to første, synes nå jeg!
Opprinnelig publisert her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, så da har jeg endelig fått lest tredje boka i Cassandra Clares The Mortal Instruments-serie. Det var på tide. Siden det var en god stund siden jeg leste de to første bøkene, tok det litt tid å komme inn i historien, men da jeg fikk satt meg ned og virkelig lest boka, likte jeg den veldig godt.

Som sagt var boka litt treg i starten. Det kan ha noe med at jeg ikke er så utrolig interessert i Clary og Jaces story line. De irriterer meg litt, og er egentlig sykt teite til tider. Som alle andre har de sine øyeblikk, men jeg skjønner meg bare ikke helt på dem. Hvorfor de tar de valgene de gjør. For meg gir det ikke mening.

Du lurer kanskje på hvorfor jeg likte boka så godt selv om jeg ikke liker hovedpersonene. Vel, det er et veldig godt spørsmål, og for en gangs skyld har jeg et svar. Jeg lever for bikarakterene, og da er det spesielt Alec Lightwood og Magnus Bane. Alle sammen vokser mye gjennom boka, men det er spesielt Alec som imponerte meg. Han går fra å være veldig usikker på seg selv og tvile på at andre vil godta han for den han er til å innse at han ikke bryr seg om hva andre har å si, og han gjør det han vet vil gjøre ham lykkelig. Alec er helt klart min favorittkarakter.

Til tider er historien litt klisjé og forutsigbar. Det var en del viktige poeng jeg greide å gjette meg til eller allerede hadde fått spoilet, men ellers var historien veldig spennende. Jeg hadde til tider problemer med å legge fra meg boka, og jeg gleder meg allerede til å lese neste bok. Det blir gøy å se hvor Cassandra Clare tar historien videre.

Helt til slutt må jeg bare få sagt at coveret er utrolig stygt. Hvem tenkte at det var en god idé? Ugh, jeg skulle ønske jeg begynte å kjøpe en annen utgave av bøkene. Det er noen som er mye finere...

Alt i alt likte jeg City of Glass kjempegodt selv om det var noen ting jeg irriterte meg over. Anbefales.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"I am a man" he told her,"and men do not consume pink beverages. Get thee gone woman, and bring me something brown" -Jace Wayland"

Godt sagt! (10) Varsle Svar

"Not everything is about you," Clary said furiously. "Possibly," Jace said, "but you do have to admit that the majority of things are."

Godt sagt! (9) Varsle Svar

"There is no pretending," Jace said with absolute clarity. "I love you, and I will love you until I die, and if there is life after that, I'll love you then."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Simon - "You look happy. And a good thing for you that she does"

Jace - "Is this the part where you tell me if I hurt her, you'll kill me?"

Simon - "No. If you hurt Clary, she's quite capable of killing you herself. Possibly with a variety of weapons."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Normal isn't all it's cracked up to be.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Bøker fre min ungdomstid, men også ungdomsbøker jeg leser nå.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Synes det var veldig greit å lage liste over bøker etterhvert som jeg leste dem i fjor, så tenkte å gjøre det samme i år. :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste 164 bøker i 2011.

Her er mine favoritter blant dem, uavhengig av utgivelsesår.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den himmelske ilds by" av Cassandra Clare
 • "De falne englers by" av Cassandra Clare
 • "De fortapte sjelers by" av Cassandra Clare
 • "City of Heavenly Fire (The Mortal Instruments)" av Cassandra Clare
 • "Den tause byen" av Cassandra Clare
 • "Den mekaniske prinsen" av Cassandra Clare
 • "Den mekaniske engelen" av Cassandra Clare
 • "Clockwork Prince (Infernal Devices)" av Cassandra Clare
 • "City of Ashes (Mortal Instruments (Hardback))" av Cassandra Clare
 • "City of Bones (Mortal Instruments)" av Cassandra Clare
 • "Til jeg dør" av Amy Plum
 • "Nummer nis kamp" av Pittacus Lore
Alle bokanbefalinger for dette verket