Omtale fra forlaget
Språkhistorie med humor og kjærlighet
Hva snakket de i England før engelsk? Hvordan så engelsk ut for tusen år siden? Kunne vikingene og engelskmennene forstå hverandre? Hvorfor er engelsk staving så komplisert? Hvorfor var Svartedauden bra for det engelske språket? Hvordan hadde det seg at engelsk ble et verdensspråk?
.
«Når jeg forteller folk at jeg holder på med gammelengelsk, sier de ofte, etter å ha himlet med øynene over mitt forspilte liv: «Å ja, Shakespeare og sånn.» Men vi språkhistorikere regner faktisk Shakespeares engelsk som moderne engelsk. Utsagnet To be, or not to be, that is the question er jo tross alt fullt forståelig for oss. En angelsaksisk Hamlet ville ikke umiddelbart klart å appellere til vår sympati med tilsvarende utsagn, av den enkle grunn at vi ikke ville skjønt så mye av hans eksistensielle kvaler. 800 år tidligere ville han nemlig sagt: Beon, o..e ne beon, .æt is seo ascung.»
Dette er historien om hvordan et språk blir til, fortalt med glød og kjærlighet. Forfatteren forteller hvordan engelsk har oppstått og utviklet seg, på et bakteppe av historiske hendelser. Underveis kan leserne glede seg over kuriøse detaljer, spenstige eksempler, fargerike anekdoter og språklige besynderligheter som til fulle viser hvilken fascinasjonskraft språk kan ha.
.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2016
Format Innbundet
ISBN13 9788253038452
EAN 9788253038452
Språk Bokmål
Sider 257
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Språk er gøy. Og jeg synes Kristin Bech har gjort en svært god jobb i populariseringen av et ellers kanskje litt nerdete tema. Etter min mening er dette forskningsformidling av ypperste klasse. Dette er en bok jeg har hatt stor glede av å lese, og jeg kan nesten ikke vente med å begynne med en bok på engelsk igjen.
Bech skriver om utviklingen av det engelske språket, og særlig påvirkningen fra andre språk. Men noe som også er interessant her er beskrivelsen av ulikheter i språket etter land. For eksempel UK vs US, Canada, Australia og så videre.
Les denne, du vil ikke angre - og sannsynligvis lære noe nytt.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket