Boken er en blanding av historiske fakta og personlige erindringer. Familiekrøniken følger den jødiske storfamilien Levins historie fra begynnelsen av 1900-tallet og fram til i dag; gjennom Holocaust under den andre verdenskrig og siden i fredstid. Har kilder.
Irene Levin Berman var fire år i 1942 da hennes familie måtte flykte over grensen til Sverige fordi de var jøder. Mange i hennes familie ble heldigvis varslet og smuglet ut, men noen ble også arrestert og deportert. Etter mange år med taushet har hun prøvd å finne ut av hva som skjedde med disse. Deriblant familien Steinfeld i Ålesund, den eneste jødiske familien som bodde i byen. Denne boken er forfatterens personlige beretning om skjebnen til de i familien som ble borte. Hun velger her å bryte tausheten og dele familiens historie med oss gjennom krigen og siden i fredstid - og frem til i dag. Bjarte Bruland, historiker og faglig ansvarlig ved Det jødiske museet i Oslo har i boken skrevet et kapittel om forfatterens far, Marcus Levin, som var sterkt involvert i flyktningearbeidet både før, under og etter andre verdenskrig.
Forlag Orion
Utgivelsesår 2008
Omtalt tid 1945-1999 1900-1945 2000-tallet
Omtalt sted Norge
Skjønnlitteratur og sakprosa.
Bøker som tar opp problematikken jødeforforfølgelse eller
konflikten mellom jøder og palestinere på en eller annen måte