Boka handlar om Kviterussland og gjennom essay, reiseskildring og personportrett fortel forfattaren om eit land i statleg jerngrep, der sensur og overvaking gjennomsyrer samfunnet. Kviterussland er og eit land der folkespråk, moderne teater, rockemusikk og spirande nasjonalkjensle er ladd med uvanleg sterk, frigjerande kraft. Har litteraturliste.
Kviterussland blir ofte omtalt som "Europas siste diktatur" og "den siste sovjetstaten". Gjennom essay, reiseskildringar og personportrett fortel Per Anders Todal om eit land i statleg jerngrep, der sensuren kveler den offentlege samtalen og overvaking spreier frykt i folket. Men det er òg eit land der moderne teater, rockemusikk, den spirande nasjonalkjensla og det kviterussiske språket er lada med ei uvanleg sterk, frigjerande kraft. Kviterussland har ei tragisk, mangfaldig og rik historie, og ein natur som spenner frå Sentral-Europas siste urskog til det radioaktive audelandet i Tsjernobyl-sonen.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2012