En plass i historien

av (forfatter) og Knut Johansen (oversetter).

Gyldendal 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en familiekrønike, hvor vi møter tre generasjoner i en dansk familie. Peter Fischer skjøt en tyster i november 1944. Når historien starter er han en gammel mann. Charlotte og Karl har to døtre, Henny og Birgitte. Henny har en sønn hvis far hun ikke vet hvem er, og en datter som er opprørsk og bare stikker innom en sjelden gang. Barnebarnet til tysteren som ble skutt har hele sitt liv grublet over bestefarens død og forsøkt å forsone seg med savnet, noe han tilsutt lykkes med.

Omtale fra forlaget

Katrine Marie Guldager sammenlignes med Karen Blixen -- nå er hun aktuell med en annerledes, klok og gåtefull slektskrønike. I november 1944, i et lite kjellerlokale på Vesterbro i København, skyter Peter Fischer en tyster. Hendelsen danner utgangspunktet for En plass i historien, hvor vi følger en familie fra København gjennom et halvt århundre. Når fortellingen begynner, er Peter Fischer blitt en gammel mann. Han sitter for det meste alene i leiligheten sin og irriterer seg over hjemmesykepleieren. Vi blir kjent med Charlotte og Karl, som i løpet av ekteskapet sitt kun har elsket to ganger med to døtre som resultat: Henny og Birgitte. Henny bor nå ved Søerne og har en sønn, Sebastian, og hun er ikke helt sikker på hvem som er faren. Datteren Emma er svært opprørsk og stikker innom bare en sjelden gang. Og så er det den unge mannen, barnebarnet til tysteren som Peter Fischer skjøt i november 1944. Hele sitt liv har bestefarens brutale død og spørsmålene rundt dette vært en konstant følgesvenn, og han forsøker å forsone seg med savnet. Til slutt skal det lykkes ham. En plass i historien skildrer tre generasjoner i en dansk familie og viser hvordan nærhet og distanse, avhengighet og desperate forsøk på å sette seg selv fri, preger en hel slekt og former deres historie.Katrine Marie Guldager (f. 1966) er oppvokst i Danmark Hun er utdannet cand.phil. i dansk. Siden debuten i 1994 har hun skrevet prosa, lyrikk og drama, i tillegg til diverse artikler og kronikker i ulike tidsskrifter og aviser. I 2005 mottok hun den danske Kritikerprisen for novellesamlingen København(Gyldendal 2006). En plass i historien er hennes første roman på norsk.«Katrine Marie Guldagers En plass i historien er vaskeekte romankunst» Lilian Munk Rösing, Information

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788205389540

EAN 9788205389540

Omtalt sted København

Språk Bokmål

Sider 244

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Denne boka likte jeg! Den handler først og fremst om mønstre i familien, hvem som tar hvilke roller, understrømmene og det usagte. Jeg synes han som lette etter sin farfars drapsmann fikk litt liten plass, og oppsummeringen på slutten gikk veldig fort, akkurat som om forfatteren nå var lei hele boka og ville få en ende på det hele. Men godt skrevet, veldig gode formuleringer som jeg smattet og tygde på og koste meg med. Absolutt en forfatter jeg vil lese mer av. Boka er utgitt på norsk med tittelen "En plass i historien".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

8 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Boken om Blanche og Marie" av Per Olov Enquist
  • "Renkesmed" av Sarah Waters
  • "Vill ni åka mera? - roman" av Selma Lønning Aarø
  • "Kaptein Nemos bibliotek" av Per Olov Enquist
  • "Dette burde skrives i nåtid" av Helle Helle
  • "Ulvetid" av Hilary Mantel
  • "Når du ser meg" av Siri Hustvedt
  • "Mot nordavinden" av Daniel Glattauer
  • "Et velsignet barn - roman" av Linn Ullmann
  • "Kaptein Corellis mandolin" av Louis De Bernières
  • "Skammen - roman" av Bergljot Hobæk Haff
  • "Stalins kyr" av Sofi Oksanen
Alle bokanbefalinger for dette verket