Dette er den femte romanen om Lars Martin Johansson, og den andre i trilogien om Palmemordet, Velferdsstatens fall.
En annen tid, et annet liv ble kåret til årets beste kriminalroman av Svenska Deckarakademin!" Leif GW Perssons bøker er både geniale og unike." Håkan Nesser. Det er kaos i Stockholm sentrum. En lovlig demonstrasjon har kommet ut av kontroll, og stein og tåregass fyller luften. Kort sagt, politiet har hendene fulle. Kl 20.05 kommer et anrop på politiets alarmsentral: " ... dere må komme med en gang ... noen er i ferd med å drepe naboen min!" To ganger til ringer det før politiet går til aksjon. Da uttrykningsbilen når frem til adressen i Östermalm, er det for sent. Kjell Göran Eriksson ligger død i en blodpøl. Hvem var denne Eriksson? Offentlig ansatt, alltid korrekt, reservert, stille, anonym, sier naboen. Han var et ondt menneske, en drittsekk tvers igjennom, hevder en kollega. Hva er sannheten? Hva er nøkkelen til gåten Eriksson? Den er kanskje gjemt i en annen tid, et annet liv...
Forlag Schibsted
Utgivelsesår 2010
Genre Politi og detektiver Krim
Omtalt sted Sverige
Dette var da en snedig bok!
Særdeles godt skrevet av en med mer innsikt i svensk politi enn jeg har.Jeg fikk (hyggelige) minner om alle Sjöwall & Wahlöö mens historien rullet i 70/80-tallet.
Jeg hater det når man får presentert linjer i historien som det ikke blir noe av. Her blir alt pent og pyntelig sydd sammen og alt ser ut til å stemme. FLOTT.
Dette er min første GW, men det blir neppe den siste.
Waltin...
Jeg har sett mannen på tv noen ganger og han virker mer enn bare litt smart. At han er professor i kriminologi og sakkynding for det svenske justisdepartementet bekrefter dette til de grader. Det preges boka av. FLOTT!
ps.
Referansen til Thomas Quick råtøff i en bok skrevet i 2002...
Bøkene i denne listen er bøker som ligner bøkene til Stig Larsson. Bøkene er plukket ut på bakgrunn av tema og sjanger, og har til felles at de har høyt tempo, mørk undertone, og interessante karakterer.