Omtale fra forlaget
Dette er fortellingen om Elsi Lund, jentungen fra Colletsgate i Oslo, som var 4 år da krigen kom til Norge. Med stor dikterisk kraft gjenskaper Bjørg Vik miljøet i sin barndoms gate, og gir samtidig et bilde av en hel tidsepoke. Menneskene i den helt vanlige - nesten fattige og overbefolkede - leiegården ved St. Hanshaugen kommer oss merkelig nær. Trilogien er satt sammen av de frittstående bøkene om Elis Lund; Små nøkler store rom fra 1988, Poplene på St.Hanshaugen fra 1991 og Elsi Lund fra 1994. Vi følger Elsi fra en snill, lydig og kvikk 4 åring til en gruende konfirmant med bekymringer via tenårenes korsveier med venninner, gutter og nye miljøer til en nittenårings liv med russetid, husmorskole, forlovelse, brudd, oppbrudd og sammenbrudd - frem til Jorurnalistakademiet og nøkkelen til eget rom og liv.
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2010
Format Innbundet
ISBN13 9788202311841
EAN 9788202311841
Omtalt tid Etterkrigstiden
Språk Bokmål
Sider 820
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
I Collettsgate på St. Hanshaugen i Oslo vokser Elsi opp. Da krigen kommer til Norge er Elsi 4 år, og da freden kommer kan hun ikke huske hva fred egentlig er.
Elsi bor med mor, far og bror, og de bor trangt. Ingen av barna har eget rom, så stuen brukes også som soverom. Da også bestemoren flytter inn, må det nok en ommøblering til.
Lille Elsi er pliktoppfyllende og flink, men utover i ungdomstiden sliter også hun med å finne seg selv. Et fantastisk persongalleri gjør sitt til at historien kommer tettere innpå.
Det var en glede å lese om Elsi. Alle beskrivelser av byen, venner, klær, familie, drømmer og følelser, fikk Elsi til å bli ytterst levende.
I tillegg var det utrolig frustrerende å lese om hvor begrenset livet var for jentene på 50-tallet. Det er jo ikke så lenge siden!
Anbefaler å bruke tiden på denne trilogien.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket