Det er ikke Trump som skapte dagens kaos, det var kaoset som skapte Trump. Boken Det amerikanske marerittet - hvordan USA ble et splittet land, beskriver den økende polariseringen i det amerikanske samfunnet fra 1945 og frem til i dag. Hvem var pådriver for denne utviklingen og hva ønsket de å oppnå? Basert på intervjuer, personlige skildringer og med en titt bakover til landets historie, tar forfatter Thor Steinhovden leseren med til en nasjon som er på vei til å abdisere fra rollen som verdens ledende stormakt. Konfrontert med økende økonomisk ulikhet, lav sosial mobilitet og en infrastruktur som forfaller, har både republikanere og demokrater sviktet. Den amerikanske drømmen er blitt et mareritt for mange. Hvordan skjedde dette og hvilke følger kan det ha for Norge og verden?
Forlag Res publica
Utgivelsesår 2019
Omtalt tid 1945-1999 2000-2009 2010-2019
Omtalt sted USA
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.