Den skjelvende kvinnen, eller En beretning om nervene mine

av (forfatter) og Bodil Engen (oversetter).

Aschehoug 2011 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.77 (22 terningkast.)

176 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Siri Hustvedt skal holde en minnetale for sin avdøde far da kroppen plutselig begynner å skjelve ukontrollert. Hun klarer å gjennomføre talen, skjelvingen blir borte - for denne gang. Men anfallene kommer tilbake, like brå, overrumplende og skremmende hver gang. Hustvedt forteller åpent om skjelvetoktene sine i denne boken, som er et personlig essay der hun leter etter historiene bak anfallene. Drevet av et behov for å vite mer undersøker hun forholdet mellom kropp og sjel. Hun tar utgangspunkt i egne erfaringer, men trer ut i det allmennmenneskelige, for så å vende klokere tilbake til seg selv. "Den skjelvende kvinnen" gir innblikk i Hustvedts intellektuelle verden og er et interessant supplement til hennes romaner. Boken har forord av Siri Hustvedts venn Finn Skårderud.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2011

Format E-bok

ISBN13 9788203215216

EAN 9788203215216

Genre Personlige beretninger

Omtalt person Siri Hustvedt

Språk Bokmål

Sider 221

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 13 4 2 0 0

Bokomtaler

Fantastisk innsiktsfull dame med lite begrensninger og forutinntatt holdninger knyttet til egen diagnostikk. Stor oppside i nærmere undersøkelser i grensegangen mellom fagdisipliner. Spennende lesning!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne boken leste jeg på norsk. Boken er nærmere en fagbok enn en roman. Forfatteren starter med en personlig opplevelse, hennes egen kropp som begynner å skjelve ukontrollert når hun holder en minnetale over sin døde far, og graver seg så ned i og inn i ulike retninger innen nevrologi, psykologi og psykiatri.
Språket og forklaringene av ganske tungt stoff er gjenfortalt på en forståelig måte for meg. Og kort oppsummert er vel essensen at vi igrunnen ikke har kommet så mye lenger i diskusjonen arv-miljø, kropp-tanke. Ekspertene snakker fortsatt forbi hverandre, rundt hverandre eller mot hverandre.
Jeg klarte ikke helt å oppdage om vi var kommet så mye lengere i alle disse årene som er gått, annet enn at måleapparater, instrumenter mm er blitt mer avanserte. Vet vi mer? tja.... vet ikke...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vi ekstrapolerer alle fra våre egne liv for å forstå verden. I kunsten blir dette betraktet som et pluss, i vitenskapen som kontaminasjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det nærmeste vi kan komme å være i et annet menneskes sinn, er når vi leser. Lesning er den mentale arenaen der forskjellige tanketyper, harde og milde, og forestillingene de genererer, kommer tydeligst fram. Vi får adgang til en fremmeds indre forteller. Å lese er jo på en måte å leve inne i en annen persons ord. Hans eller henns stemme blir min forteller så lenge det varer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

176 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Brukerperspektiv - ønsker liknende anbefalinger :)


Godt sagt! (2) Varsle Svar


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre utgaver