The shaking woman, or A history of my nerves

av (forfatter).

Sceptre 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.76 (21 terningkast.)

175 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forteller her om sine skjelvetokter. Første gang dette rammer henne står hun på talerstolen og skal holde en minnetale for sin avdøde far. I en blanding av selvbiografi, personlig essay og vitenskapelig undersøkelse leter hun i boka etter historiene bak anfallene. Hun tar både utgangspunkt i personlige erfaringer og det mer allmennmenneskelige.

Bokdetaljer

Forlag Sceptre

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9780340998762

EAN 9780340998762

Genre Personlige beretninger

Omtalt person Siri Hustvedt

Språk Engelsk

Sider 213

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 12 4 2 0 0

Bokomtaler

Fantastisk innsiktsfull dame med lite begrensninger og forutinntatt holdninger knyttet til egen diagnostikk. Stor oppside i nærmere undersøkelser i grensegangen mellom fagdisipliner. Spennende lesning!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne boken leste jeg på norsk. Boken er nærmere en fagbok enn en roman. Forfatteren starter med en personlig opplevelse, hennes egen kropp som begynner å skjelve ukontrollert når hun holder en minnetale over sin døde far, og graver seg så ned i og inn i ulike retninger innen nevrologi, psykologi og psykiatri.
Språket og forklaringene av ganske tungt stoff er gjenfortalt på en forståelig måte for meg. Og kort oppsummert er vel essensen at vi igrunnen ikke har kommet så mye lenger i diskusjonen arv-miljø, kropp-tanke. Ekspertene snakker fortsatt forbi hverandre, rundt hverandre eller mot hverandre.
Jeg klarte ikke helt å oppdage om vi var kommet så mye lengere i alle disse årene som er gått, annet enn at måleapparater, instrumenter mm er blitt mer avanserte. Vet vi mer? tja.... vet ikke...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Vi ekstrapolerer alle fra våre egne liv for å forstå verden. I kunsten blir dette betraktet som et pluss, i vitenskapen som kontaminasjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det nærmeste vi kan komme å være i et annet menneskes sinn, er når vi leser. Lesning er den mentale arenaen der forskjellige tanketyper, harde og milde, og forestillingene de genererer, kommer tydeligst fram. Vi får adgang til en fremmeds indre forteller. Å lese er jo på en måte å leve inne i en annen persons ord. Hans eller henns stemme blir min forteller så lenge det varer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Brukerperspektiv - ønsker liknende anbefalinger :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre utgaver