Denne boka tar for seg alle de ordene som ikke bare karakteriserer oss nordmenn, men som kanskje også er med på å gjøre oss til nettopp det.
Mange av ordene handler naturlig nok om vær og vind, geografiske fenomen, fauna, tur og natur, og ikke minst ulike matretter som rømmegrøt, brunost og lutefisk. Men her er også ord som utepils, gullrekka, pappaperm, oljeprisfall, naver, matpakke, handlingsregelen, vinmonopolet og velferdsstaten.
Det er en mangslungen liste med ord Per Egil Hegge på sitt lune, humoristiske og underfundige vis legger frem og forteller om, og som viser oss hvordan vi er, hva som karakteriserer vårt norske lynne og vår norske mentalitet, den norske kulturen, den norske folkesjela, det som gjør oss til nordmenn, og han vil med dette helt klart blåse nytt liv i debatten om hva som egentlig er typisk norsk!
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2016
ISBN13 9788248919100
EAN 9788248919100
Morsomme små tekster om ord som forteller hvem nordmenn er. Solveggen på påskefjellet, for eksempel.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketEn legende om elgen er i ferd med å gjøre den til noe helt spesielt [..]. Som alle levende vesener er den dødelig, men man finner nesten aldri elgkadavre eller elgskjeletter (beingrinder) i skog eller mark. Og det er mange historier fra jegere og andre som bruker mye av sin tid på vandringer i skogen. De har sett elg som vasser ut i et vann og legger på svøm - og blir borte. Forklaringen er at den søker drukningsdøden når den føler at dens tid på jorden er til ende.