Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken gir en innføring i kognitiv terapi. Den beskriver hvordan terapeuten kan veilede klienten i arbeidet med angst, depresjon, personlighetsforankrede problemer og psykotiske symptomer som stemmer og vrangforestillinger. Tiltak for å fremme samarbeidet og løse samarbeidsproblemer er en rød tråd, likseå hvordan man kan forebygge tilbakefall. Har litteraturliste og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
"En meget leseverdig bok ... et godt eksempel på en god popularisering av psykologisk faglitteratur ... Anbefales, ikke bare til psykologer som ønsker å holde seg orientert om en terapiform som får stadig større anvendelse, men også til interesserte utenom psykologenes rekker, for eksempel øvrig helsepersonell og ikke minst klienter og deres pårørende."Tidsskrift for Norsk Psykologforening "Anbefales ... til alle behandlere som ønsker en praktisk og strukturert innføring i kognitiv terapi. Den inspirerer til bruk av metodene som beskrives." Tidsskrift for Norsk Lægeforening "'Den indre samtalen' er meget ryddig og klart skrevet. ... Anbefales. Fysioterapeuten "En fin innfallsport for dem som er interessert i kognitiv terapi ... Jeg er sikker på at den blir lest av mange i årene som kommer ... godt skrevet og spennende å lese." Psykologisk Tidsskrift . NTNU Klient-terapeut-relasjonen er forutsetningen for at de terapeutiske metodene blir virksomme. Her vises vi hvordan en kognitiv tilnærming kan fremme et slikt aktivt samarbeid hvor begge parter deltar, men hvor klienten er den som gir retning og bevegelse.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2000
Format Heftet
ISBN13 9788241710742
EAN 9788241710742
Språk Bokmål
Sider 231
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSelve frykten er i virkeligheten et større onde enn det man frykter.
" There is nothing either good and bad, but thinking makes it so" ( Fra "Hamlet" av Shakespeare)
William Styron beskrev en alvorlig depresjon som overveldende redselsfull, som så uutholdelig at ingen som ikke har vært rammet av den, kan forestille seg hvordan den virker på et menneske. Når depresjonen dreper, er det oftest fordi kvalene ikke er til å bære. Det eneste positive man kan si om depresjonen, er at tiden – og i mange tilfeller også behandlingen – sørger for at den går over. Men de mange som tragisk nok føler seg tvunget til å gjøre ende på tilværelsen, fortjener like lite våre bebreidelser som for eksempel de som dør av kreft.
38 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket