Den ensomme polygamisten

av (forfatter) og Stian Omland (oversetter).

Cappelen Damm 2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (20 terningkast.)

55 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Golden Richards er dypt troende, har fire koner og 28 barn. Han er langt inn i førtiårskrisen og blir viklet inn i en affære som kan ødelegge fremtiden til hele familien.

Omtale fra forlaget

Møt familien Richards - en mann, fire koner, tjueåtte barn.

Den ensomme polygamisten er et familiedrama med sviende elementer av mørk komedie, en praktfull forestilling som er like full av komiske opptrinn som sublime katastrofer. Golden Richards er en polygam mormon med en massiv familie, et vaklende entreprenørfirma og en og annen hemmelighet. Han forteller konene sine at bordellet han bygger i Nevada egentlig er et gamlehjem, og han skjuler sin brennende lidenskap for en kvinne han legger merke til i nærheten av byggeplassen. Golden, som alltid har nervene i helspenn, er helt siden ett av barna døde blitt stadig mer isolert fra sin familie - og han har, i sin overbefolkede ensomhet, begynt å tvile på hjertets evne til å bære ham gjennom livet. Imens lurer hans nyeste og yngste kone, Trish, på om det kanskje kan finnes mer ved livet enn den polygame livsstilen, og en av sønnene, Rusty, blir lurt opp i stry og klekker ut en hevnplan som vil få dystre konsekvenser. Kommer familien til å klare å holde seg samlet mens hele deres verden rakner?Brady Udall, en av USAs flotteste fiksjonsforfattere, forteller den tragikomiske historien om en dypt trofast mann som er i ferd med å bukke under for sorgen, familieproblemene og arbeidets krav, og som vikler seg inn i situasjoner som risikerer å ødelegge familiens framtid. Som John Irving og Richard Yates, skaper Udall karakterer som oppsluker oss helt mens de hanskes med kjærligheten, behovenes og tilhørighetens natur. Den ensomme polygamisten er vakkert skrevet, skarpt observert og en uforglemmelig fortelling om en amerikansk familie - med sine uunngåelige dysfunksjoner, tragedier og komikk - tatt ut i nte potens.


NEW YORK TIMES BESTSELGERROMANEN DU BARE MÅ LESE Entertainment WeeklyTERNINGKAST 5, Knut Faldbakken, VG«[...] morsom og bevegende, og like ambisiøs som den er ømhjertet»

New York Times"Alle som elsker god litteratur vil ha glede av denne romanen, punktum."

Kirkus Reviews«KANSKJE ÅRETS STØRSTE AMERIKANSKE ROMAN.»

Bookpage

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9788202392222

EAN 9788202392222

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 538

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 8 4 4 2 0

Bokomtaler

Denne boka hadde fått gode omtaler i media tydeligvis, og pocketutgaven som jeg har er full av sitater som lover at dette er noe man virkelig må lese, høye terningkast osv... Vel, på side 112 avbrøt jeg. Det ble bare en rotete historie for min del, mistet tråden hele tiden og det fenget meg ikke overhodet. Jeg hater slike bokopplevelser. Det føles virkelig som et nederlag å måtte avbryte. Jeg tror ikke jeg hadde klart å fullføre boka om jeg hadde fått betalt for det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er ei rar bok. Heldigvis er ho tjukk, og heldigvis er ho bra skriven, for det tek tid å setje seg inn i eit univers der hovudpersonen Golden Richards har fire koner og 28 barn. Som ein kanskje kan tenkje seg, vert det i ein slik familie ein del forviklingar. Heldigvis møter vi ikkje stemmane til alle desse 32, men vi ser familien gjennom hovudpersonen (far i huset), yngste kone og det av barna som slit mest med å tilpasse seg ein slik storfamilie. Det er sår og sær lesnad, men det er ei bok eg vil anbefale!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Golden er familiens overhode med 4 koner og 28 barn. Familien er fordelt på tre hus, og Golden sirkulerer mellom dem når han endelig er hjemme. Golden flykter nemlig fra den store og kaotiske familien sin. Han tar jobber langt unna hjemmene, så han har ukedagene for seg selv. Så forelsker han seg i sjefens kone, og livet hans tar en ny og uventet vending.

Masse humor og uhyre interessant lesning om en livsstil langt fra vår egen. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en utrolig fin bok. Jeg var både litt skeptisk til konseptet og nysgjerrig på hele flerkoneridelen, men boken er så mye, mye mer. Vi får noen glimt tilbake til Goldens barndom og begynner å forstå hvorfor han er den han er. Samtidig som vi i en allvitende synsvinkel følger Golden og Rustys tanker. Det er ikke lett hverken å være en som skal deles på, eller en av mange som skal ha oppmerksomhet. Og de følelsene blir virkelig godt beskrevet. Jeg synes synd på både Golden og Rusty. De er begge fanget i et nett av forventninger og de mangler det de trenger for å bryte ut.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger</a

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt grei bok, som jeg egentlig ikke blir å anbefale til så veldig mange. Jeg kan ikke si at jeg helt forstår hva forfatteren ønsker med denne boken? Gi et bilde av hvordan det er i mormoner og polygamist samfunn? I så måte håper jeg jo den ikke er så veldig virkelighetsnær. Jeg sitter bare med en besk smak i munnen og tenker at slike samfunn skulle vært tvunget til å bruke prevensjon .....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene er lest en eller to ganger, og har blitt behandlet pent. Ingen eselører, bretter, kluss eller brukket rygg.
Kjøper betaler porto. avslag ved kjøp av flere bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Silkefabrikken Harmonien" av Tash Aw
 • "Raphael Ignatius Phoenix' siste vitnesbyrd" av Paul Sussman
 • "Tiden er ilden vi brenner i - roman" av Thomas Marco Blatt
 • "Larrys fest" av Carol Shields
 • "Himmelen er for alle" av Gaile Parkin
 • "Huset i Cloudstreet" av Tim Winton
 • "Guder uten mennesker" av Hari Kunzru
 • "Brottsjøer" av Claudie Gallay
 • "Tre sterke kvinner" av Marie NDiaye
 • "Camp Chippewa" av Nickolas Butler
 • "Valmuekvinnen" av Noëlle Châtelet
 • "Familien Troutmans eventyrlige reise" av Miriam Toews
Alle bokanbefalinger for dette verket