Bygutten Pietro tilbringer sine somre i an avsidesliggende dal i Alpene. Omgitt av en storslått natur begynner han å forstå og lære av drømmene og lengslene til sin far, en tidligere eventyrer som tynges av savnet etter fjelltoppene. I dalen møter han også Bruno, sønnen av en lokal håndverker. De to guttene utvikler et nært vennskap basert på gleden ved naturen og gjensidig omsorg. Men så slutter Piero å komme på sommerbesøk. I stedet trekkes han mot byer rundt om i verden. Likevel glemmer han ikke opplevelsen av høyfjellet, og ved farens død vender han tilbake til jakten på fri heten og vennskapet han fant sammen med Bruno. «En storslagen historie om vennskap og hva det betyr å bli mann.» – Vanity Fair Italia «Et nydelig stykke skrivekunst ... Medrivende.» – Irish Times
Utgivelsesår 2025
ISBN13 9788202868888
EAN 9788202868888
En varm, stillferdig bok om et godt vennskap og om kjærligheten til fjellet. En god bok å lese, men manglet littegrann for å nå helt til topps hos meg.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHan sa det slik: Sommeren sletter minnene på samme måte som den smelter snøen, mens isbreen er snøen fra fjerne vintre; den er et vinterlig minne som ikke vil bli glemt. Først nå forsto jeg hva det var han snakket om.
Jeg betraktet setra og den underlige kontrasten mellom det trøstesløse ved de menneskeskapte tingene og vårens frodighet; de tre husene forfalt, veggene fikk pukler som gamle rygger, takene ga etter for tyngden av vintrene; rundt om spirte blomster og gress
Det fine med innsjøer i fjellet er at du ikke venter å se dem på veien opp, dersom du ikke på forhånd vet at de er der, og du ser dem ikke før du tar et siste skritt og trår over kanten, og der, rett for øynene dine, åpenbarer det med ett et helt nytt landskap.