Lyden av krig er intense angsthyl fra traumatiserte barn. Barnepsykolog Katrin Glatz Brubakk hørte den hver eneste dag da hun i august 2024 ledet et team av lokalt ansatte ved Nasser-sykehuset på Gazastripen. Dagbok fra Gaza er skrevet av en hjelpearbeider i en aktiv krigssone, og handler om barna, foreldrene og kollegene hun kom tett på: Fem år gamle Adam som isolerer seg helt etter å ha sett faren sin dø. Åtte år gamle Aisha med alvorlige brannskader og kraftig angst. Tolv år gamle Rami som nesten ikke klarer å spise i fortvilelse over å ha mistet begge foreldrene sine. Amina, Balousha og de andre palestinske sykehusansatte som hver dag risikerer livet for å komme på jobb. Dagbok fra Gaza viser hva krig gjør med mennesker. I en tid hvor internasjonal presse nektes tilgang til Gaza, dokumenterer den hvilken ekstrem belastning alle i området lever med. Samtidig er boka et vitnesbyrd om viljen folk har til å hjelpe hverandre – ikke minst med å holde håpet oppe. Dette er en dypt menneskelig fortelling om motstandskraft i møte med overveldende tap.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2024