Det er midt på 70-tallet. Souad var sytten år og forelsket. Men i hennes palestinske landsby var kjærlighet før ekteskapet ensbetydende med døden. Som vanæret utpekte familien svogeren hennes til å drepe henne. Han helte bensin over Souads kropp og tente på. Souad overlevde ved et mirakel. I dag bor Souad på et ukjent sted i Europa med mann og barn. Brannsårene i ansiktet og identiteten sin skjuler hun bak en maske. Men verst er traumet, depresjonene, selvmordsforsøkene. Først nå klarer Souad å fortelle sin historie, for å vise hvor barbarisk skikken med æresdrap er - med livet som innsats, for angrep på en families ære foreldes aldri. Boka er et rystende vitnesbyrd fra et offer for et æresdrapsforsøk. I Frankrike er boka solgt i over 700 000 eksemplarer, og 28 land har kjøpt rettighetene til Souads historie.
Forlag Ganesa forl.
Utgivelsesår 2006
Omtalt person Souad
Dette er en liste over skjønnlitteratur og dokumentarromaner (ikke faglitteratur denne gangen)med handling lagt til Midt-Østen. Har lyst til å få større innblikk i dette områdets kultur og litteratur også, og ikke bare høre om konfliktene der på nyhetene. Nå tar jo mye litteratur også for seg konfliktene, men syns det kan være interessant å se disse i litteraturens lys.
Vet dere om flere gode bøker, mottas tips med takk! :-)
Jeg utvider Midt-Østen-begrepet til også å gjelde noen av landene i det som på engelsk kalles The Greater Middle East, og tenker på følgende land: