Bangkok baby

roman

av (forfatter).

Kolon 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.11 (9 terningkast.)

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no

Omtale fra forlaget

Julia er i sorg etter ektemannens død og har lagt ut på reise til Kina for å komme vekk. I Hongkong møter hun den ti år eldre Helen som lokker henne med til Bangkok, hvor hun begynner å jobbe i Helens familieeide bar. Julia må forholde seg til en verden der alt kan kjøpes for penger, og hun strever med å knekke kodene. I baren er ingenting som det gir seg ut for å være, og Julia må bestemme seg for om hun skal reise videre eller bli.

Bangkok baby er en roman om uskyld, ensomhet, lengsel og kjærlighet i en seksualisert verden.

Bokdetaljer

Forlag Kolon

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205428966

EAN 9788205428966

Omtalt sted Asia

Språk Bokmål

Sider 130

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 2 0 2 0

Bokomtaler

Intens, konsentrert handling fordelt over få sider og det kritikerne omtaler som et "nakent språk". Boken vekker på en fengende måte oppmerksomhet rundt kvinnesituasjonen i Thailand, men historien som fortelles etterlater ikke noe varig inntrykk for min del. "Bangkok Baby" fungerer fint alene selv om det er en fortsettelse av "Julia og Leon".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare nitten år gammel blir Julie, fortelleren og hovedpersonen i Majken Van Bruggens roman fra 2013, enke. Mannen, Leon, blir alvorlig sjuk og dør i løpet av kort tid. Før han ble syk var planen deres å reise i Øst-Asia. Nå som Leon er borte, bestemmer Julie seg for å likevel foreta reisen alene.

Når vi møter henne for første gang, er hun nylig ankommet i Hong Kong. Bak seg har hun en lang togreise med den Transsibirske jernbanen, og foran seg har hun ingen fastlagte planer. Så det koster henne ikke noe å takke ja når Helen, en halv nederlandsk, halv thailandsk kvinne, Helen, tilbyr henne både jobb og et sted å bo i Bangkok, der hun og broren, Frank, har drevet en bar i ti år.

Hvis tilbudet slår deg som mistenkelig, så kan jeg forsikre deg om at van Bruggen aldri utsetter heltinnen for noen større fare enn et ran. Det finner sted i Hong Kong, blir skildret i løpet av de første tjue sidene og koster henne veska og bildene av Leon. Deretter går alt til helvete. Ikke ved at livet til Julie blir farligere eller spennende, men ganske enkelt ved at boken og historien blir kjedeligere, mer uinteressant og uvektig.

Om historien er dårlig, er karakterene enda verre. Julie skal forestille å være nummen etter mannens bortgang, men fremstår bare som en som lar tilfeldighetene rå over seg. Hun er også en av disse litterære karakterene som sjeldent tenker slik normale mennesker gjør. Selv når hun blir vitne til abnormal atferd, forblir hun uanfektet.

Jeg antar at det er meningen at reaksjonsmønsteret skal gjøre henne interessant, uutgrunnelig. Men det gjør det ikke. I stedet vasker det bort den lille troverdigheten boka hadde igjen. Det er uheldig. Mildt sagt.

Av de ca. 200 bøkene jeg har lest så langt i år, er «Bangkok baby» er en av de kjedeligste og mest uinteressante. Jeg angrer på hvert eneste sekund jeg brukte på å lese de hundre og tretti sidene boka består av.

Styr unna.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Andre utgaver