Audrey ut av mørket

av (forfatter) og Hilde Stubhaug (oversetter).

Gyldendal 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.32 (22 terningkast.)

53 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Forfatteren av den populære Shopoholiker-serien med sin første roman for ungdom - en herlig blanding av komikk, romantikk og alvor; om en ung jentes vei tilbake etter et sammenbrudd. La deg underholde. Og inspirere!

Audrey har hatt et sammenbrudd. Hun klarer ikke gå ut av huset. Hun kan ikke engang ta av seg de mørke brillene inne i huset. Så snubler brorens venn Linus inn i livet hennes. Med sitt vennlige smil og herlige humor begynner han å lokke Audrey ut igjen. Vel - ut og ut. Men Starbucks er da en begynnelse. Og med Linus ved sin side føler Audrey at hun kan gjøre de tingene hun trodde var for skummelt. Å finne veien tilbake til den virkelige verden virker plutselig oppnåelig.
Le, drøm og håp sammen med Audrey. Selv når du føler at du har mistet deg selv, kan kjærligheten fortsatt finne deg.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788205486027

EAN 9788205486027

Språk Bokmål

Sider 317

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 9 9 2 1 0

Bokomtaler

Audrey har måtte slutte på skolen og går til psykolog på grunn av sosial angst. Hun går med mørke solbriller fordi hun ikke vil se noen i øynene, og hun snakker ikke med noen andre enn familien sin. Det høres ut som en mørk bok, men den er faktisk veldig morsom og underholdene. Broren til Audrey er lidenskapelig opptatt av dataspill, og han har store ambisjoner om å vinne en dataspillkonkurranse med laget sitt. Moren har ikke noe forståelse for dataspill og mener at han må være avhengig. Hun kaster faktisk den bærbare datamaskinen hans ut av vinduet! Audrey kommer i kontakt med en av brorens venner. Først skiver de bare lapper frem og tilbake siden hun ikke klarer å snakke med noen andre enn familien, men etter hvert vokser ett vennskap frem. Kjempefin bok om livets opp -og nedturer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig søt og morsom, til tross for at den omhandler et alvorlig og viktig tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

14 år gamle Audrey har fått en alvorlig angstlidelse etter en hendelse på skolen. Hun tør ikke snakke med fremmede, hun tør ikke gå ut alene i offentligheten og for å skjule øynene sine går hun med mørke solbriller inne. «Audrey ut av mørket» handler like mye om familien til Audrey, som Audrey selv. Det er en pussig familie hun har – broren Frank er, i følge deres Daily Mail-avhengige mor, avhengig av dataspill. Faren hennes prøver å lure seg unna en hver konfrontasjon, mens lillebroren Felix bare er søt. Sentralt i boken er likevel Audrey og hennes angst. Vi får stadig små hint om hva som ligger bak lidelsen, men det kommer aldri fram hva som egentlig har skjedd. Det synes jeg var litt irriterende og forstyrrende, for kunne vi ikke bare fått vite det?

Boken starter med at Audreys mor skal til å kaste brorens PC ut av vinduet. Etter dette får han spilleforbud, og oppmuntres stadig til å finne på andre ting. Likevel fortsetter han å få besøk av en kompis fra spillelaget sitt, Linus. Med bittesmå skritt klarer han å nærme seg Audrey, og hun faller pladask. Med Linus i livet sitt klarer hun ting hun ikke trodde var mulig igjen. Gå på Starbucks for eksempel… Takket være Linus og terapeuten dr. Sarah klarer Audrey sakte men sikkert å reise seg igjen.
Jeg synes Sophie Kinsella har skrevet en fin ungdomsroman. Den er lett og morsom i skrivestilen, slik alle hennes bøker er. Det er positivt at hun setter fokus på psykiske lidelser, men jeg skulle ønske at hun hadde gått enda mer i dybden på dette, gjerne med en konkret diagnose. Psykiske problemer er alltid vanskelig for utenforstående å forstå, men jeg synes Audreys angstlidelse blir beskrevet godt opptil flere ganger, med en dose humor og selvironi. Til tider synes jeg det ble litt i overkant mye om broren Frank, men han er et morsomt tilskudd i en bok med et alvorlig tema.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ungdomsbøker med ulike psykiske lidelser som tema


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Hilda og fugleparaden" av Luke Pearson
 • "Sommerdager og sommernetter - tolv fortellinger om kjærlighet" av Stephanie Perkins
 • "En nesten endelig liste over verste mareritt" av Krystal Sutherland
 • "Blindsone" av Anders Totland
 • "Jakten på sannheten" av Carbone
 • "Det runde problemet" av Vegard Markhus
 • "Jeg og Earl og jenta som dør" av Jesse Andrews
 • "Arr som vinger" av Erin Stewart
 • "Gutten i mørket - roman" av Harald Rosenløw Eeg
 • "En shopoholiker til unnsetning" av Sophie Kinsella
 • "Mirror, mirror" av Cara Delevingne
 • "Hilda og trollet" av Luke Pearson
Alle bokanbefalinger for dette verket