Boka skildrer forfatterens rundreise i islamske land i 1979-80. På reisen blir han stadig minnet om kraften i troen, og hvordan troen kan bli en besettelse. Han skildrer også møter med mange slags muslimer, deriblant møtet med ayatollah Khalkhali, Khomeinis dommer og bøddel.
Forlag Picador
Utgivelsesår 2001
Omtalt sted Asia
Se alle bokelskere som følger dette verketI stor grad er mitt utvalg av litteratur basert på forfattere som har fått anerkjennelse for fremragende kvalitet, på sin litterære produksjon. Følgelig er det stort sett utenlandske forfattere, med hederlige norske unntak, som bl.a. Knut Hamsun, som tilhører mine favoritter.