Mannen fra Kiev

av (forfatter).

De norske bokklubbene 1969 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.82 (11 terningkast.)

38 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Bokdetaljer

Forlag De norske bokklubbene

Utgivelsesår 1969

Format Innbundet

ISBN13 9788252501025

EAN 9788252501025

Språk Bokmål

Sider 286

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 4 3 1 0 0

Bokomtaler

Håndverkeren Yakov, hovedpersonen i denne romanen, klager med god grunn over drapsanklagen som er rettet mot ham, og vi får følge hans lange, pinefulle varetektsfengsling i tsartidens Kiev. Det er Yakovs intelligens og verbale slagferdighet i møtet med overmakten som gjør boka leseverdig og til å holde ut. Ellers går Malamuds hovedærend ut på å beskrive antisemittismen og vilkårligheten som preget russisk samfunnsliv før 1917-revolusjonen, og som Yakov er et offer for.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det er ingen grunn til å blåse på glødende kull når en skal gå på dem.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tilfeldigheten og historien hadde fanget Yakov Bok i sine garn på en måte som han aldri hadde drømt om. Prosessen var på sett og vis upersonlig, men virkningen, hans ulykke og lidelse, var det ikke. Lidelsen var personlig, smertefull og muligens endeløs.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det snør historie, hvilket betyr at det som hender et menneske tar sin begynnelse i et vev av hendelser utenfor det personlige . [ . . . ] Vi er alle i historien, det er sikkert, men noen er det mer enn andre, og jøder mer enn de fleste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

I flere epoker har det skortet på personlig frihet og trygghet i Øst-Europa. Historikere og journalister har skrevet mye, men skjønnlitteraturen gir et vel så godt bilde om hvordan undertrykkelsen virker inn på det enkelte mennesket. Her er noen bøker jeg har lest: noen klassikere, andre ganske nye. (Sist redigert 24.11.20).


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det finnes mange lister her på bokelskere.no - noen er interessante, noen nyttige, andre igjen morsomme, og noen litt mer kuriøse. Denne faller kanskje inn under den siste kategorien; har funnet frem en del bøker som jeg har lest og som ikke så mange andre bokelskere har i hyllene sine - nærmere bestemt mindre enn èn promille... Er ikke akkurat så mange klassikere eller populære bøker her, men noen kan være verdt å se litt nærmere på. Listen er satt opp helt vilkårlig - god listetitt!


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ukraina er i nyhetene, men selv har jeg et uklart forhold til hva slags land det egentlig er. Etterhvert har jeg oppdaget at både eldre og nyere litteratur har sine røtter i Ukraina, selv om forfatterne skriver på helt andre språk enn ukrainsk. Listen nedenfor blir derfor nokså eksentrisk og personlig, men forhåpentlig nyttig for noen lesere likevel.

Listen er ajourført 12.2.20 med to bøker om Tsjernobyl-katastrofen.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

I stor grad er mitt utvalg av litteratur basert på forfattere som har fått anerkjennelse for fremragende kvalitet, på sin litterære produksjon. Følgelig er det stort sett utenlandske forfattere, med hederlige norske unntak, som bl.a. Knut Hamsun, som tilhører mine favoritter.


Godt sagt! (0) Varsle Svar