Beretningene i denne boken vitner om kvinners omfattende deltakelse i motstandsarbeidet under den tyske okkupasjonen, en innsats som ofte blir glemt og oversett. Vi får høre ti ulike kvinners historier. De forteller bla. om dramatisk flukt fra skuddvekslinger som kostet tyskere livet og førte til at 34 nordmenn ble henrettet, om å skjule sabotører som skulle sprenge jernbanelinjer og rane banker, og oppbyggingen av en ny Milorg-gruppe og om illegale aviser. Også mødrene kjempet for Norges frigjøring. Lydboka ble produsert av Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek i 2011.
Utgivelsesår 2021
ISBN13 9788203377976
EAN 9788203377976
Omtalt tid 1939-1945
Boken inneholder historier om 10 norske kvinner som var aktive i motstandsbevegelsen i
1940-45.
Det er dessverre lite beskrivelser om hvem kvinnene var, hva de tenkte og følte. Historiene omtaler om aktuelle og faktiske situasjoner de deltok i som kurer, los eller budbringer.
De ti historiene er omfattende preget av mannlige personligheter, geografi og fakta fra allerede kjent lokal krigshistorie.
Leseren blir ikke kjent med kvinnene, hvordan de levde og følelsene underveis og tiden etter 1945.
Historiene forteller særdeles sparsommelig fra det personlige plan om kvinnene.
Det er en følelse at det er mest å lese om de mannlige skikkelsene i boken, ikke om kvinnene selv.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket37 bokelskere følger dette verket.