Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Kokeboka inneholder oppskriftene til Alice B. Toklas, kjent som Gertrude Steins kjæreste, sekretær, kokk, muse og mye annet. Forfatteren var en del av et myteomspunnet miljø i mellomkrigstidas Paris, og i boka forteller hun om rettene hun serverte Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Henri Matisse og mange andre kunstnere. I tillegg får vi høre om samboerskapet med Stein, og om deres liv og måltider både i Paris, på den franske landsbygda, under to verdenskriger og på reise gjennom USA. Med register.
Omtale fra forlaget
Endelig er den legendariske kokeboken til Alice B. Toklas å få på norsk. Her er rettene hun serverte Gertrude Stein, Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Henri Matisse og mange andre kunstnere som levde i Paris før krigen. Boken er resultatet av et langt liv med matlaging, og er stappfull av oppskrifter, minner og anekdoter. Toklas skriver med innlevelse om dette myteomspunne miljøet, om sitt samboerskap med forfatteren Gertrude Stein, deres liv - og måltider - i Paris, på den franske landsbygda, under 2 verdenkriger og på reise gjennom USA. Det er kulturhistorie på sitt mest levende og underholdende. Toklas betraktet det å lage mat som en kunst fullt på høyde med andre kunstformer. Den kjærlige måten hun skildrer råvarer og tilberedelsen på vitner om dette. Hun ble en sann mester innen den franske kokkeskolen. Når denne boken nå kommer på norsk, ligger alt til rette for at den også her vil få den samme hengivne tilhengerskaren som den har fått i så mange andre land.
Forlag Grapefrukt forl.
Utgivelsesår 2007
Format Innbundet
ISBN13 9788299757409
EAN 9788299757409
Genre Personlige beretninger
Omtalt sted Frankrike
Omtalt person Alice B. Toklas Gertrude Stein
Språk Bokmål
Sider 304
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!