Gastronomi

til bords med historien

av (forfatter).

Aschehoug 1987 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (4 terningkast.)

31 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren tar opp mattradisjoner fra steinalder til i dag, verden rundt. Han viser i hvilken grad maten er tilstede i alle sammenhenger i menneskelivet og samfunnslivet. Maten spiller en rolle i barneoppdragelse og kjærlighetsliv, den er en politisk faktor i torskekriger og kornboikotter, den er et statussymbol i den rike verden og det eneste nødvendige for de sultende. Boka har eksempler på gamle og ukjente oppskrifter fra Kina og Rom, fra kalifenes Bagdad og Ludvigenes Paris, fra renessansens Italia og fra Victoriatidens England. Har kilder og oppskrifts- og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Forfatteren tar opp mattradisjoner fra steinalder til i dag, verden rundt. Han viser i hvilken grad maten er tilstede i alle sammenhenger i menneskelivet og samfunnslivet. Maten spiller en rolle i barneoppdragelse og kjærlighetsliv, den er en politisk faktor i torskekriger og kornboikotter, den er et statussymbol i den rike verden og det eneste nødvendige for de sultende. Boka har eksempler på gamle og ukjente oppskrifter fra Kina og Rom, fra kalifenes Bagdad og Ludvigenes Paris, fra renessansens Italia og fra Victoriatidens England. Har kilder og oppskrifts- og stikkordregister.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 1987

Format Innbundet

ISBN13 9788203156489

EAN 9788203156489

Serie Maxi-bok

Språk Bokmål

Sider 379

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 0 0 2 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

født den 15. juli 1941 i Halden
Wikipedia
En mangeårig kringkastingsmann og forfatter
Notaker kan og regnes blant våre store Ibsen-kjennere.
Notaker skrev også forordet til faksimileutgaven 1993; Huusholdnings-bog indrettet efter den almindelige Brug i Norske Huusholdninger av Maren Elisabeth Bang (førsteutgave utgitt 1831)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Alle tiders kokebøker - med 100 historiske oppskrifter" av Henry Notaker
  • "Ganens makt - norsk kokekunst og matkultur gjennom tusen år" av Henry Notaker
  • "Ibsens Italia" av Atle Næss
  • "Firfislens smil" av Joao Ubaldo Ribeiro
  • "Kraften som beveger" av Atle Næss
  • "Til bords med Ibsen" av Henry Notaker
  • "Guds død - historien om Caterina de Medici" av Sissel Lange-Nielsen
  • "Høk over høk" av P.G. Wodehouse
  • "Våren eller Historien om Lorenzo den storslagne" av Sissel Lange-Nielsen
  • "Alice B. Toklas kokebok" av Alice B. Toklas
  • "Tereza Batista" av Jorge Amado
  • "Reisen til Portugal" av José Saramago
Alle bokanbefalinger for dette verket