Afghaneren

av (forfatter) og Gry Brenna (gjendikter).

Gyldendal 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.90 (20 terningkast.)

73 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En større al-Qaida-operasjon er i gang, og britisk og amerikansk etterretning er i alarmberedskap. I et forsøk på å avverge en katastrofe beslutter de å gjøre noe de aldri tidligere har gjort - å la en vestlig mann opptre som en araber blant arabere. Oberst Mike Martin skal gå inn i rollen som afghaneren Izmat Khan, som i fem år har vært fange på Guantánamo-basen.

Omtale fra forlaget

En større al-Qaida-operasjon er i gang. Britisk og amerikansk etterretning er i alarmberedskap. I et forsøk på å avverge en katastrofe beslutter de å la en vestlig mann, tidligere SAS-oberst Mike Martin, gå inn i rollen som afghaneren Izmat Khan. Ingenting kan virkelig forberede Martin på hvilke farer som venter .Frederick Forsyth ble verdenskjent da han utga sin første thriller, Sjakalen (norsk utgave 1971), som i dag regnes som en klassiker. Han gjør alltid grundig research og bruker sin store detaljkunnskap til å levendegjøre stoffet. Blant bøkene han har utgitt, er: Krigens hunder (norsk utgave 1984), Varulv (1975), Den fjerde protokoll (1984), Forhandleren (1989), Veteranen (2002) og Hevneren (2004).«Suggererende thriller fra gammel mester.»Kurt Hanssen, Dagbladet«Frederick Forsyth er en mer pålitelig leverandør av thrillere enn NSB av togtjenester . Intrigene knitrer av action, og miljøene oser av autensitet..»Per Haddal, Aftenposten«Forsyth-elskere av nostaligisk slag vil nok mene at årets roman er den beste siden Sjakalen.»May Grete Lerum, VG Terningkast 5.«'Afghaner' av høy klasse.»Kjell Einar Øren, Haugesunds avis

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788205386686

EAN 9788205386686

Serie Månedens bok

Genre Thriller

Språk Bokmål

Sider 311

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 7 5 2 0

Bokomtaler

Spennende nok, interessant ide og handlingsrom. Med en såpass kompleks situasjonsbeskrivelse ville nok boka tjent på en oppbygging som var litt mindre lineær. Persongalleri ganske endimensjonalt, med ett hederlig unntak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er bare Vesten som alltid har det travelt. Østen er tålmodig. Tar det så og så lang tid, så tar det så og så lang tid.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvis femti mennesker vet noe som er interessant, vil en av dem før eller senere røpe det. Ikke med overlegg, ikke av vond vilje, ikke engang for å kjekke seg, men naturnødvendig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Islam fordømmer riktignok bruk av narkotika, men det gjelder for muslimer. Hvis hedningene i Vesten har lyst til å forgifte seg selv og betale flust for det privilegiet, er det helt greit for de sanne troende og tilhengerne av Profeten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes et ordtak som sier at man ikke kan kjøpe lojaliteten til en afghaner, men man kan alltid leie den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "The fist of God" av Frederick Forsyth
 • "Kobra" av Frederick Forsyth
 • "Hevneren" av Frederick Forsyth
 • "Drapslisten" av Frederick Forsyth
 • "Veteranen" av Frederick Forsyth
 • "Guds knyttneve" av Frederick Forsyth
 • "Forhandleren" av Frederick Forsyth
 • "Dobbeltspill" av Frederick Forsyth
 • "Himmelens villmenn - roman" av Arild Rypdal
 • "Ikon" av Frederick Forsyth
 • "Intermesso i Praha" av Arild Rypdal
 • "Djevelens alternativ" av Frederick Forsyth
Alle bokanbefalinger for dette verket