Drapslisten

av (forfatter) og Per Kristian Gudmundsen (oversetter).

Gyldendal 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (13 terningkast.)

19 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Frederick Forsyth, forfatteren bak Sjakalen, er tilbake med en ny, aktuell spenningsbok.

Hver tirsdag møtes en liten gruppe mennesker til et hemmelig møte i Washingtons innerste kammer. De har bare en ting på agendaen
drapslisten. Et dokument med navn på personer som er farlige for USA. Personene på denne listen skal lokaliseres og tilintetgjøres.
En mann på denne listen går under kallenavnet Predikanten. Ingen vet hans virkelige identitet. Via internett rekrutterer han vestlige muslimer til å utføre drap og terrorhandlinger i landet der de bor.
Kit Carson, bare kjent som Jegeren, 45 år og tidligere oberstløytnant i US Marines, får oppdraget: Predikanten. Identifiser. Lokaliser. Tilintetgjør.
Drapslisten er Frederick Forsyths nyeste krim. Høyaktuell og drivende spennende om radikalisering av muslimer i vestlige land.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788205461086

EAN 9788205461086

Genre Thriller

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 348

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 7 4 1 0 0

Bokomtaler

En spennende og farlig operasjon for å ta Predikanten, en tildekket ukjent mann, som bare viser øynene sine online, - som sprer hat via internett og oppfordrer til voldelig og drepende jihad i islams navn.
En tidligere oberstløytnant i US Marines, får i oppdrag å finne Predikanten, og deretter tilintetgjøre ham.
Ettersøkningen etter Predikanten og hans hatefulle taler på nettet fører Jegeren til slutt til det Al-Shabaab-kontrollerte Somalia. Spesialtrente britiske fallskjermjegere blir til slutt med på operasjonen i den kalde ørkennatten i Somalia.
I tillegg blir et svensk skip med svensk kaptein kapret av somaliske pirater utenfor kysten av Somalia, og den yngste om bord, kadetten som egentlig er den svenske rederens sønn, blir kidnappet og torturert.
Spennende så det holder. Bildene man får i hodet mens man leser, blir til en nervepirrende actionfilm.
Tror ikke jeg skal si noe mer ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Terrorisme koster penger, mye penger. Bak de godtroende selvmordsbomberne, ofte bare barn, står lederne, som regel voksne menn som selv ikke har noen planer om å dø. Et sted bak dem er ringsjefene, og bak dem igjen, er de som finansierer operasjonene, og som ofte lever tilsynelatende respektable liv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jegeren håpet at fyren som hadde pakket den han nå hadde på ryggen, visste hva han gjorde. Det er et gammelt ordtak blant fallskjermjegere: Aldri krangle med pakkeren din.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hatets menn har fire nivåer av avsky. Du tror kanskje at dere kristne er på topp. Feil, for dere tror også på èn sann Gud og er dermed, i likhet med jødene, Bokens folk.
Over dere kommer ateister og avgudsdyrkere som ikke har noen gud, men utskårne gudebilder. Det er grunnen til at mujahedin i Afghanistan hatet kommunistene mer enn de hater dere. De var ateister.
Over dem igjen kommer, i fanatikernes øyne, de moderate muslimene som ikke følger deres linje, og det er grunnen til at de prøver å velte hver eneste Vesten-vennlige muslimske regjering ved å sprenge bomber på markedsplassene deres og drepe muslimske trosfeller som ikke har gjort noe galt.
Men helt på toppen, en hund blant de utilgivelige, står den frafalne, han som forkaster eller fornekter jihadismen og avsverger sin tro og vender tilbake til fedrenes tro. For ham kommer ingen tilgivelse på tale, og bare døden venter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Somalierne, fikk han høre, hadde seks prioriteringer som aldri varierte.
På toppen var Jeg. Så kom Familie, så Klan, så Stamme. På bunnen var Nasjon, så Religion. De to siste ble bare påberopt når det skulle kriges mot fremmede. Overlatt til seg selv ville de rett og slett slåss mot hverandre, konstant skifte allianser og lojaliteter etter hva de mente lønte seg, og hevne seg etter hvor stor urett de mente de var blitt påført.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Man kan ikke kjøpe en somaliers lojalitet, men man kan som regel leie den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kobra" av Frederick Forsyth
 • "Stillhetens sjø" av Clive Cussler
 • "Dyret" av Wilbur Smith
 • "Slappfisk" av Mark Billingham
 • "Og festningen hadde ni tårn - en afghansk oppvekst" av Qais Akbar Omar
 • "King og Maxwell" av David Baldacci
 • "Tilfellet Blumenfeld - thriller" av Espen Holm
 • "Tømmerhoggeren" av Michal Witkowski
 • "En diskré helt - roman" av Mario Vargas Llosa
 • "Dobbeltspill" av Frederick Forsyth
 • "Game over" av Philip Kerr
 • "Den andre siden av loven" av Michael Connelly
Alle bokanbefalinger for dette verket