Omtale fra forlaget
Gnisten er gleden over livet, gløden til å skape og kraften til å gjennomføre. Den er varmen i oss, som andre kan merke. Gnisten er i oss og mellom oss. Hvordan kan vi beholde den gjennom livet? Hvordan kan vi løfte oss selv og hverandre? Gjennom inspirerende og tankevekkende tekster gir Bjørk Matheasdatter deg smarte grep du vil ha nytte og glede av, om du er på jobb, sammen med familie, kjæreste eller venner. I et fengende og forståelig språk skriver hun om hverdagens utfordringer og gylne øyeblikk. I kapitler som «Av er det nye på», «Gnist-tyvene» og «Livet er for kort til å være kul», skriver hun om å løfte frem det gode, om motivasjon og mestring, om valg og verdier, om livets sorger og gleder, om relasjoner, kommunikasjon og kjærlighet. Hva gir gnist, og hva stjeler den? Hvordan kan vi ta vare på gnisten i oss selv og andre? Tekstene akkompagneres av utvalgte dikt og Lisa Aisatos vakre illustrasjoner. Boken er en gave til alle du ønsker et godt liv. Forfatter Bjørk Matheasdatter er parterapeut, relasjonspedagog og foredragsholder, og også kjent for sin spalte i Dagbladet Magasinet. I hennes første bok, «Å elske og bli elsket», som stadig trykkes i nye opplag, skriver hun om hvordan vi kan ta vare på kjærligheten i parforholdet. I «Å løfte og bli løftet» får du inspirasjon og innsikt du kan ta med deg til alle livets faser og alle relasjoner du befinner deg i. «Klokt, nært og inderlig. Her er det bare å la seg inspirere!» Frode Thuen, psykolog, forsker og forfatter «Hvis du skal lese én bok i høst, så anbefaler jeg Å løfte og bli løftet av Bjørk Matheasdatter.» Isabelle Ringnes, gründer og foredragsholder «Et gnistrende oppslagsverk om relasjoner, livet og kjærligheten, som alle bør ha liggende på nattbordet. Det er et livsleksikon!» Oda Weider-Krog, pedagog, tobarnsmor og programleder i Familieliv podkast
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2020
Format Innbundet
ISBN13 9788205529274
EAN 9788205529274
Språk Bokmål
Sider 303
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Har lest noen "kloke-bøker" , men denne er den klokeste. Med nydelige illustrasjoner.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketMen én kilde til hjelp blir det skrevet lite om. Den kraft og støtte mennesker finner i kunsten. Poeten Kristin Straume sier det slik:
"Fyrst opna eg boka.
Så opna boka meg."
Ord kan ta sekunder å si, men de kan gjøre et hav av forskjell. Ikke spar på de gode ordene. Ros maten og klærne og sola på himmelen eller regnet som gjør at det vokser og gror. Si takk for en fin stund og en god prat og en ekstra innsats. Takk den som rydder eller kjører bilen trygt frem. Det er lite som sprer mer glede enn å lete etter det gode du kan finne, og uttrykke at du setter pris på det. Jo flere gode ord du bruker, jo flere blir det. Strø dem som melis over menneskene du møter. Si noe hyggelig til alle rundt deg hver dag, også til dem du syns det er vanskelig å si noe godt å si til. Det er nesten alltid noe godt å si, om du tenker deg litt om.
Nesten alle som jobber med mennesker, har i sin utdanning hørt disse ordnene av den danske filosofen og teologen Søren Kierkegaard: "At man, naar det i Sannhed skal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest maa passe paa at finde ham der, hvor han er, og begynde der."
I veikryssene har vi mulighet til å justere kursen. Hvilke veier vi velger bestemmer ikke bare hvem vi blir, men også hvem andre ser oss som. Dette legger igjen føringer for nye valg, og slik kan veien som er god for akkurat deg bli vanskeligere å finne. Vi kan ikke alltid vite hvor vi skal. Men når du vet noe om hvem du er og hva som er viktig for deg, og har gode kompass når du velger – da vil valgene dine lettere lede til nye gode valg.
Når barna klager på at de kjeder seg, la dem vente en stund. Da finner de til slutt på noe, noe som oppstår innenfra. Når vi lærer oss å tåle langsomhet og kjedsomhet, da kan det oppstå noe nytt. Kanskje noe både hjernen og kroppen vår trenger fred for å finne?