The raven boys

av (forfatter).

2017 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.76 (25 terningkast.)

59 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Anettes eksemplar av The raven boys

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Sci-fi/Fantasy

Lesedato

2016

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

This is the first book in a brand new series from bestselling author, Maggie Stiefvater. Fans of SHIVER (9781407115009), LINGER (9781407121086) and FOREVER (9781407121116) will love this new quartet! Blue has spent the majority of her sixteen years being told that if she kisses her true love, he will die. When Blue meets Gansey's spirit on the corpse road she knows there is only one reason why - either he is her true love or she has killed him.

Determined to find out the truth, Blue becomes involved with the Raven Boys, four boys from the local private school (lead by Gansey) who are on a quest to discover Glendower - a lost ancient Welsh King who is buried somewhere along the Virginia ley line. Whoever finds him will be granted a supernatural favour. Never before has Blue felt such magic around her.

But is Gansey her true love? She can't imagine a time she would feel like that, and she is adamant not to be the reason for his death. Where will fate lead them? Look out for the next book, THE DREAM THIEVES, out 18th September 2013!

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2017

Format Heftet

ISBN13 9781407134611

EAN 9781407134611

Serie The raven cycle (1)

Genre Fantasy

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 9 7 1 0 1

Bokomtaler

Forfatter: Maggie Stiefvater
Utgitt: 18. september 2012
Forlag: Scholastic Press
Språk: Engelsk
Medium: Heftet

I april leste jeg The Raven Boys og forelsket meg i serien. Siden jeg leste alle tre bøkene som er kommet ut rett etter hverandre og jeg husker ikke helt hva som skjedde i hver, kommer jeg ikke til å skrive så mye om handlingen. Jeg kommer derimot til å skrive mer om karakterene og hvordan boken er skrevet.

Boken starter med at Blue som aldri har sett ett spøkelse før, ser ett. Hun ser det på den dagen en kan få øye på spøkelse hvem som kommer til å dø i løpet av det neste året. Og hun ser ikke hvem som helst. Hun ser en av 'The Raven Boys.' Som sier hans navn er Gansey.

Blue er usikker på hva dette betyr, hvem han er og hvordan han kan komme til å dø. Etter hvert støtter hun derimot på Gansey og kameratene hans som oppsøker hennes synske mor. Hun får også tak i 'dagboken' hans ved et uhell som er fylt med notater om en legendarisk konge ved navn Glendover. Etter hvert lærer hun at Gansey har jaktet på siden kongen siden han var en liten gutt, og at kameratene hans hjelper han.

The Raven boys følger fire hovedkarakterer. Blue som er vokst opp blant synske, moren er synsk, veninnene til moren osm også bor med dem og resten av slekten. Men Blue er derimot ikke synsk. Den eneste overnaturlige kraften hun har er at hun har evnen til å gjøre andres krefter sterkere.

Blue er beskrevet og fremstår som en liten (i den forstand at hun er lav) jente med sterke meninger. Hun sier i fra om hva hun mener. Hun bryr seg ikke så mye om hvordan hun ser ut, jo mer hun skiller seg ut dess bedre. Hun er også veldig skeptisk av natur som gjør at jeg liker henne veldig godt. Hun stoler ikke på noen før de viser at de fortjener det.

De andre karakterene er Gansey, Ronan og Adam. De går alle på byens privatskole for gutter. Guttene som går der er kjent som 'The Raven Boys'. De har vært bestevenner siden hver av de begynte på skolen og sammen leter de etter en stor hemmelighet. De leter etter en walisisk konge som det finnes myter om at er begravd ikke langt unna der de bor.

Gansey er gjengens leder, han er en ekstremt karismatisk karakter. Alle ser opp til han, og han har som de sier på engelsk 'a way with words.' Ronan er gjengens rebell. Han er vågal, og tenker ikke alltid før han gjør ting. Man lærer en del om familien og fortiden hans som forklarer en del av oppførselen. Adam er ikke rik men har kommet seg inn på skolen ved stipend og ved å holde flere jobber. Han er veldig redd for det meste men støtter vennene sine og følger dem i det de gjør. I tillegg bor de med en fjerde kamerat Noah Czerny som også er med på letingen men for det meste holder seg i bakgrunnen.

Boken er også skrevet på en magisk måte. Jeg klarer ikke helt å beskrive det men om du har lest noe av Maggie Stiefvater før vet du hva jeg mener, og om du ikke har det så burde du gjøre det. Setningsoppbyggingen og sammensetningen av dem gjør det hele til en fryd å lese. Et eksempel er “My words are unerring tools of destruction, and I’ve come unequipped with the ability to disarm them.” som blir sagt av Gansey på et punkt i boken. Dette er en annen ting Stiefvater er fantastisk flink til, å skrive morsomme dialoger.

Jeg anbefaler denne boken og resten av serien til de som har lyst til å lese noe gøy, satt i vår egen tid men med magiske elementer. Den er ekstremt spennende, og jeg absolutt elsker karakterene og måten boken er skrevet på. Den handler ikke om kjærlighet men om familie, vennskap og eventyr!

5 / 5

http://boknerd.blogspot.no/2015/05/the-raven-boys-av-maggie-stiefvater.html

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Raven Boys er langt fra så cheezy som omtalen bak på boka får den til å virke som. Det er egentlig ganske misvisende. Hadde jeg ikke lest noe annet om boka, er det ikke sikkert jeg ville ha plukket den opp. Jeg hadde trodd at The Raven Boys bare var en annen YA romanse, noe den absolutt ikke er. The Raven Boys er annerledes fra alt annet jeg noen gang har lest, og jeg elsket boka så mye! Jeg er så glad jeg valgte å lese den.

Blue er den eneste i en familie med synske som ikke kan se fremtiden. Helt fra hun var liten, har hun fått vite at hvis hun kysser sin sanne kjærlighet, kommer han til å dø. Derfor holder hun seg unna gutter, og da spesielt guttene fra Aglionby, den lokale privatskolen, the Raven Boys. Hvert år, på St. Mark's Day, drar Blue og moren hennes, Maura, ut til kirkegården. På St. Mark's Day kan nemlig de synske se hvem som kommer til å dø i løpet av det neste året. Blue har aldri sett noe, men dette året er annerledes. Dette året ser hun ham. Gansey.

Gansey, en Aglionby-student, er obsessed med det han kaller for ley lines. Dette er energilinjer som går på tvers av hele verden, og han mener at langs en av disse linjene ligger den gamle walisiske kongen Glendower og sover. Det sies at den som vekker Glendower vil få oppfylt et ønske. Sammen med vennene sine, Ronan, Adam og Noah, er Gansey på leting etter Glendower, og ved en tilfeldighet (eller er det det?) blir Blue dratt inn i letingen deres.

Karakterene i The Raven Boys er utrolig interessante, og jeg likte dem alle supergodt. Blue Sargent er sær, og stolt av det, og hun er aldri redd for å si det hun mener. Gansey, eller Richard Campbell Gansey III, som han heter, kan virke som en typisk rik soss, men under overflaten finnes en gutt som er obsessed med det overnaturlige, og som absolutt ikke er normal. Ronan Lynch er sint. Til tider kan han virke litt for direkte og nesten slem, men når vi blir mer kjent med ham, ser vi at det ligger mer i bunnen enn en rebelsk tenåring. Adam Parrish har kommet seg inn på Aglionby ved hjelp av stipender, og jobber tre jobber ved siden av skolen bare for å kunne få fortsette der. Han gjør alt han kan for å lykkes i livet. Noah, vel, hva kan jeg si om Noah... Noah er stille og forsiktig, og til tider kan han nesten virke litt usynlig.

Historien er helt forskjellig fra alt jeg har lest tidligere, og den er langt fra slik jeg hadde forestilt meg. Jeg vet ikke egentlig hva jeg hadde forestilt meg, men det var i hvert fall ikke The Raven Boys. Boka har akkurat rett mengde av mysterier, fantasy og spenning. Jeg kunne ikke legge boka fra meg, og måtte bare vite hva som kom til å skje videre. Jeg må innrømme at historien er litt rar, men den er rar på en veldig positiv måte. Til tider er den også litt creepy, og jeg kan ikke vente med å se hva som skjer videre i serien. Jeg endte faktisk opp med å bestille bok to og tre selv om jeg har lovet meg selv at jeg ikke skal kjøpe flere bøker på en god stund. Oh well...

Språket i boka er magisk, og Maggie Stiefvater beskriver hendelsene på en måte som gjør det utrolig lett å se for seg. I tillegg klarer hun å skrive morsom dialog som virker ekte. Ingenting virker tvunget; alt kommer helt naturlig. Maggie Stiefvater har fått meg til å både le og gråte mens jeg leste The Raven Boys, og jeg kan ikke vente til jeg kan starte på bok to.

Jeg har ikke ord for hvor fantastisk The Raven Boys er, og jeg anbefaler boka på det aller sterkeste! Hvorfor har jeg ikke lest denne boka tidligere??? Det er en av de beste bøkene jeg har lest på lenge!!

Anmeldelsen ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

She was okay, but in the way she’d been okay before the helicopter. It was not that she was scared of flashing lights on the EMF reader or Adam’s watch refusing to work, but she hadn’t gotten out of bed in the morning expecting to encounter a place where possibly time didn’t work.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He was full of the restless, dissatisfied energy that always seemed to move into his heart after he visited home these days. It had something to do with the knowledge that his parents’ house wasn’t truly home anymore — if it had ever been — and something to do with the realization that they hadn’t changed; he had.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

“Blue. My name’s Blue Sargent.”
“Blair?”
“Blue.”
“Blaize?”
Blue sighed. “Jane.”
“Oh, Jane! I thought that you were saying Blue for some reason."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

From the passenger seat, Ronan began to swear at Adam. It was a long, involved swear, using every forbidden word possible, often in compound-word form. As Adam stared at his lap, penitent, he mused that there was something musical about Ronan when he swore, a careful and loving precision to the way he fit the words together, a black-painted poetry. It was far less hateful sounding than when he didn’t swear.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en del YA bøker som jeg absolutt elsker og ønsker at andre skal lese! Det er så absolutt verdt det! PS: Ligger kun ut bok 1 i serier :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mål 1: 70
Mål 2: 90

Lest totalt: 113 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse lydbøkene hørte vi dette året.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sjelenes brønn" av Ørjan N. Karlsson
 • "Drømmetyvene" av Maggie Stiefvater
 • "The Raven Cycle #3 - Blue Lily, Lily Blue" av Maggie Stiefvater
 • "The Raven King (The Raven Cycle, Book 4)" av Maggie Stiefvater
 • "The Dream Thieves (The Raven Boys #2) (Raven Cycle)" av Maggie Stiefvater
 • "Den ville roboten" av Peter Brown
 • "The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender" av Leslye Walton
 • "Glasstronen" av Sarah J. Maas
 • "Half wild - bok 2" av Sally Green
 • "Snow Like Ashes" av Sara Raasch
 • "Victoria Vargmo og jerntrollet" av Alexander Løken
 • "The Assassin's Blade - The Throne of Glass Novellas" av Sarah J. Maas
Alle bokanbefalinger for dette verket