Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka inneholder femti korte essays om mer enn femti forfattere fra nesten fem tusen år, fra babylonsk visdomslitteratur og klassikere fra antikken til litteraturteori og norsk samtidslitteratur.
Omtale fra forlaget
Litterær dannelse for alle. Klokt, elegant, lidenskapelig.
Femti korte essays, om mer enn femti forfattere og om litteratur fra nesten fem tusen år. Spennvidden er enestående, fra babylonsk visdomslitteratur, via antikkens klassikere, til europeiske mesterverk, Margrethe Munthes barnevers og norsk samtidslitteratur. Thea Selliaas Thorsen er blant annet kjent som skribent i Morgenbladet og gjendikter av antikk kjærlighetspoesi. I denne boken skriver hun personlig og lidenskapelig om litteratur hun elsker. Kom ikke uten begjær er en invitasjon til å dele det gode ved litteraturen, det som overrasker, fordi det sier deg at du lever, fordi det lever ? selv om det burde være dødt som leire, papyrus og pergament, som blekk, papir og lesebrettskjermer.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2011
Format Innbundet
ISBN13 9788205409613
EAN 9788205409613
Språk Bokmål
Sider 206
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Sil no din vin, ha ikkje for stor von stutt som livslaupet er! Medan me her talar vil tida fly frå oss; grip dagen no! Dagar som kjem? Lit ikkje stort på dei!
Få har oppsummert verket som Friedrich Wilhelm Nietzsche (1844-1900), filosof av rykte, men klassisk filolog av yrke. Jeg siterer Johannes Gjerdåkers oversatte sitat:
Til denne dag har eg ikkje hjå nokon annan diktar fått ein slik artistisk ekstase som den ein ode av Horats gav meg: Denne mosaikken av ord, der kvart einaste ord - etter sin klang, sin plass, og sitt innhald - strålar ut kraft til høger, til vinstre og over det heile, dette minimum av omfang og maksimum av energi som på denne måten vert vunne, alt dette er romersk og, tru meg, fornemt par excellence.
litteraturteori, analyse etc.