Ledeord

av (forfatter) og Knut Stene-Johansen (forfatter).

Cappelen Damm akademisk 2007 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om integrering av litteraturvitenskapelig teori i tekstanalyse, og inneholder analyser av sentrale verk i europeisk litteratur, fra Cervantes, Austen og Tolstoj, til Woolf, Blixen og Solstad. Analysene er ordnet etter begreper, ledeord, som etablerer sammenhenger og forskjeller, og gir et mål for tekstenes betydningsmangfold og kompleksiteten i deres retoriske og mimetiske landskap.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm akademisk

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788202198305

EAN 9788202198305

Språk Bokmål

Sider 380

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Grensen mellom den gode og den dårlige litteraturen er her et interessant tema. Også når vi vurderer litteraturen som et åpent, strategisk felt, blir den straks underlagt en vurdering. For den gode litteraturen fører oss aldri tilbake - til faderhuset, nasjonen, det foretrukne folket - den fører oss alltid et annet sted hen og forvandler oss på veien. Den veien går vi aldri alene. Møtet med teksten skjer alltid og allerede i flertall. Slik har også vi, her, i våre utfoldelser av noen få tekstuelle ledeord, vært utstyrt med en bagasje bestående av alle de andre tekstene vi har lest, av de samtalene vi har hatt med våre mange gode kolleger, med de inspirerende studentene vi har hatt gleden av å undervise, veilede og lytte til. Bøkene og samtalepartnerne har dermed også sin andel i denne boken. For møtet med teksten favner en hel verden, ikke en form for totalitet, men snarere i en intens spredthet.

[...]

Det ligger egentlig en stor glede i det å vite at lesning ikke bare er en individuell og subjektiv erfaring. For lesning er ikke tilbaketrekning fra verden, snarere er det en åpning mot verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

litteraturteori, analyse etc.


Godt sagt! (6) Varsle Svar