Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 1 av 1 sitater

Grensen mellom den gode og den dårlige litteraturen er her et interessant tema. Også når vi vurderer litteraturen som et åpent, strategisk felt, blir den straks underlagt en vurdering. For den gode litteraturen fører oss aldri tilbake - til faderhuset, nasjonen, det foretrukne folket - den fører oss alltid et annet sted hen og forvandler oss på veien. Den veien går vi aldri alene. Møtet med teksten skjer alltid og allerede i flertall. Slik har også vi, her, i våre utfoldelser av noen få tekstuelle ledeord, vært utstyrt med en bagasje bestående av alle de andre tekstene vi har lest, av de samtalene vi har hatt med våre mange gode kolleger, med de inspirerende studentene vi har hatt gleden av å undervise, veilede og lytte til. Bøkene og samtalepartnerne har dermed også sin andel i denne boken. For møtet med teksten favner en hel verden, ikke en form for totalitet, men snarere i en intens spredthet.

[...]

Det ligger egentlig en stor glede i det å vite at lesning ikke bare er en individuell og subjektiv erfaring. For lesning er ikke tilbaketrekning fra verden, snarere er det en åpning mot verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. Martol