Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Anders Beer Wilse ble født i Flekkefjord i 1865 og vokste opp i Kragerø. Etter endt ingeniørutdannelse emigrerte han til Amerika, hvor han etter hvert fikk jobb ved jernbaneanleggene på prærien. Han gifta seg med en norsk kvinne og fikk tre barn. I 1900 flytta familien til Kristiania, og Wilse starta sin livsgjerning: å dokumentere norsk kulturhistorie.
Drassende på sitt tunge kamera med stativ, svart klede samt store glassplater og fremkallingsutstyr tråla Wilse Kristiania på jakt etter motiver. Med faglig dyktighet og teft for verdier dokumenterte han mennesker, bygninger, miljøer og ikke minst - arbeidsplasser og arbeidsprosesser - som for lengst er historie: jentene på Seilduken, mannfolka på Fiskebrygga, skråtobakkprodusentene, isskjærerne, bryggerihestene, brannutrykning på tandem, kutørjsgutta, vognmenna, syerskene, bryggesjauera, avisgutta og tjenestejentene. For ettertida er Wilses fotosamling et skattkammer og en utømmelig kilde til glede og kunnskap om norsk kulturhistorie.
I denne boka presenteres et utvalg på 250 av de beste bildene han tok av byens arbeidsliv i perioden 1900-1925, da Oslo het Kristiania, og med Beate Muris informative tekster.
Forlag Pegasus
Utgivelsesår 2016
Format Innbundet
ISBN13 9788244201575
EAN 9788244201575
Omtalt tid 1900-1945
Omtalt person Anders Beer Wilse
Språk Bokmål
Sider 184
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket