Rim det har rablet for

av (forfatter) og Siri Dokken (illustratør).

Aschehoug 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (6 terningkast.)

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Elin Fjellheims eksemplar av Rim det har rablet for

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Dikt, sitater, humor og visdom

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Christian Løchstøer debuterer med lekne, spretne dikt på rim, dikt med stjerner og støv drevet av undring og filosofering over livets store og små gåter. Her stilles eksistensielle spørsmål som: Hva gjør stjernene om dagen? Hvem er gutten i speilet, han som ikke er meg selv? Og hva om mamma går rundt med kjøttøks i nabolaget om natta?

Mange av diktene er breddfulle av humor, tøys og tull, mens andre har en touch av noe sorgfullt over seg. Her er vi på lag med han som ser og ser på den fine jenta som ikke legger merke til ham. Her er lik som sniker seg ut av kista og lister seg gjennom hagen, her er dikt om å dikte, dikt som hopper paradis mellom stjernene, og tanker som ender på en tankekirkegård. Boka illustreres av Siri Dokken.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788203262371

EAN 9788203262371

Språk Bokmål

Sider 48

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 1 0 0 0

Bokomtaler

Dette er en rikholdig diktbok på 52 sider med 36 illustrerte dikt (rim) for litt eldre barn (10 – 12 åringer, kanskje?). Illustrasjonene er lekre og elegante og går mye i blåtoner. Dette er jo supert for de som er rødgrønn fargesvake, som det jo er en del av. Det er usikkert om dette er et bevisst valg, men det vil uansett være en bonus for de det gjelder! Teamene i diktene spenner rundt store spørsmål som hvem vi er, hvor kommer vi fra, hvem er Gud og hva er kjærlighet. Det vil si filosofiske dikt med litt humor. Forfatteren er tydelig inspirert av André Bjerke, noe som for eksempel skinner igjennom i et dikt om Alexander Flemming hvor du ser en tydelig parallell til Farao på ferie (og videre er diktet Lighterkjærlighet er sterkt inspirert av et av Ingvild H. Rishøis Brennende kjærlighet). Så er spørsmålet, skal du kjøpe denne boka i tillegg til André Bjerkes klassiske Morovers (og Rishøis Pling i bollen)? André Bjerke var nok mye bedre til å rime og diktene her når ikke opp til hans nivå (og Ingvild Rishøi har også mer teken). Det rimer, men diktene er litt tunge på labben. Det første diktet, «Velkommen inn», er rett og slett ikke godt å lese. Oppsummert virker diktene litt uferdige og ikke godt nok gjennomarbeidet. Men et unntak er «Lufte hunden», dette diktet er rett og slett herlig og bør inkluderes i framtidige barnediktantalogier! Så du skal iallfall ikke kjøpe den boka i stedet for Morovers (og Pling i bollen). Det virker som om forfatteren er kristen og noen av diktene forutsetter at du deler forfatterens livssyn for å få utbytte av dem. Dette er det jo ikke noe galt med, men boka kan derfor føles litt feil for de som ikke har noe personlig forhold til en gud. Diktene blir morsomme for menigheten, litt teite for andre, et eksempel her er diktet «Hvis Gud var en DJ». Så kanskje skal du heller ikke kjøpe den i tillegg, men lån den først på biblioteket og vurder selv!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Hva skjedde egentlig med deg?" av Jenny Jordahl
  • "Yahya Hassan - dikt" av Yahya Hassan
  • "Herr Fikrys litterære liv" av Gabrielle Zevin
  • "Hvis det skulle komme et menneske" av Thomas Korsgaard
  • "Stargate - en julefortelling" av Ingvild H. Rishøi
  • "Hør her'a!" av Gulraiz Sharif
  • "Snøsøsteren - en julefortelling" av Maja Lunde
  • "Ingrid Winters makeløse mismot - roman" av Janne Stigen Drangsholt
  • "Det finnes ingen helhet" av Helga Flatland
  • "Tonje Glimmerdal" av Maria Parr
  • "Piken på toget" av Paula Hawkins
  • "Bienes historie - roman" av Maja Lunde
Alle bokanbefalinger for dette verket