Det usynlige huset

av (forfatter), Ariane Delrieu (illustratør) og Stéphanie de Miranda (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.14 (7 terningkast.)

15 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rufsetufsas eksemplar av Det usynlige huset

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Barn/Ungdom

Lesedato

2024

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Møt Zoras Paris, fylt av magiske steder og farefylte jakter i mangastil - en perfekt serie for fans av Nikoline! Zora er tolv år gammel og bor sammen med bestemoren i et underlig hus som bare er synlig for dem med magiske evner. Her har de søkt tilflukt fra dem som forfølger heksene, og den enorme hagen beskytter dem mot alle farer. Bestemoren ønsker bare at Zora skal være trygg og leve et liv uten magi, men det eneste Zora vil, er å leve åpent med evnene hun har og oppdage en verden fylt av forhekselser og monstre. Når hun begynner på en vanlig skole, er det åpenbart at bare én av dem kan få det som de vil ...
«... potensialet for at dette kan bli en høyst elsket serie, er definitivt til stede.» Klassekampen

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788241960871

EAN 9788241960871

Serie Zora (1)

Genre Fantasy

Omtalt sted Paris

Språk Bokmål

Sider 49

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 2 2 0 0

Bokomtaler

I denne boken møter vi Zora, som er en 12 år gammel heks. Hun og bestemoren bor på taket av en bygård i Paris. Huset de bor i er bare synlig for de med magiske evner, og det er omgitt av en stor hage som beskytter dem mot farer.
Heksene er utsatt for en heksejakt, og Zora er blitt sendt hit av foreldrene sine, for beskyttelse.
Bestemoren har nå bestemt at det er tryggest å ta fra Zora kreftene, og at hun skal leve et vanlig liv, som en vanlig tennåring.
Zora ønsker ikke å leve et liv uten magi, og må derfor finne en løsning på dette.
Zora er både modig, sta og utfordrende, dette gjør at hun stadig havner i i trøbbel, men det gjør også at hun opplever mye.

Magi, venner, jakten på frihet og Paris

Ofte er det sånn i litteraturen at et «vanlige barn» blir plukket ut til å innvies i en fantastisk, alternativ verden, og gjerne på en skole.
I tegneserie¬romanen om Zora er det omvendt: Den tolv år gamle heksa Zora, som bor i en hemmelig, bugnende hage på toppen av en parisisk bygård, oppfører seg så rampete at bestemora tar heksekreftene fra henne og sender henne på en vanlig menneskeskole i storbyen. Med kråka Edgar som oppsynsmann snubler hun ut i en hverdag som er like rar og utfordrende som Galtvort umiddelbart var for Harry Potter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fine illustrasjoner, men jeg kunne gjerne tenkt meg litt mer info først om hvorfor Zora er plassert hos bestemor og hvorfor bestemor ikke synes hun skal bli en heks. Jeg regner jo med at dette vil komme frem senere i serien, men...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første bok i en serie om en jente som blir beskyttet av hennes nærmeste. Noe hun ikke finner seg i ...

Bestemt heksejente
Foreldrene sender tolv år gamle Zora bort til bestemoren sin i Paris. Grunnen er en heksejakt som pågår, og de vil hun skal være et sted hvor hun kan være trgg imellomtiden. Det spesielle med huset til bestemoren, er at det er usynlig. Bare de med magiske krefter kan se det. Samtidig opplever hun mas av bestemoren som ikke vil at hun skal være heks. Derfor gir hun henne en normal stil og tvinger henne til å gå på en skole med vanlige mennesker. Det er hennes måte å beskytte Zora på, ved å gi Zora et normalt liv og i håp om å forandre på oppførselen hennes. Noe Zora ikke liker, fordi hun vil være den hun er. Derfor prøver hun å finne en formel som kan gi henne den gamle stilen tilbake, og hun liker seg ikke på skolen sammen med de andre, bortsett fra en annen person som skiller seg ut.

Hvor lenge kommer hun til å bli hos bestemoren, og blir det noen gang trygt for henne å dra tilbake til foreldrene igjen?

Dette er en tegneseriebok med fantasyelementer. Ypperlig for de som liker å lese om magi og underlige karakterer. Noe man får her. Det skjer også mye på de 49 sidene, så dette er kort og effektig lesing. Et godt førsteinntrykk på en ny serie for barn og kanskje ungdom, også.

Herlige illistrasjoner
Illustrasjonene er laget av Ariane Delrieu og personlig likte jeg nok illustrasjonene noen hakk bedre enn selve handlingen, da handlingen kanskje ligner en del på andre fantasyfortellinger. Fargene er herlige og strekene livlige. Man blir også nysgjerrig på vennskapet til Zora og den andre personen. Er det et vennskap, eller bør hun være på vakt?

En noe typisk fantasyhistorie for voksne lesere, men garantert treffende for unge lesere. Spesielt hvis man vil ha noe lett, underholdende, servert med noe magi.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Vigmostad & Bjørke, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Du veit ingenting - roman" av Sigrid Agnethe Hansen
  • "Sofia finner en sang" av Marit Larsen
  • "Langt hjemmefra" av Max Estes
  • "Det spøker på fjellet" av Sidsel Jøranlid
  • "Prinsesse Henrik" av Michaël Escoffier
  • "Høstånden" av Ludovic Villain
  • "Ulv ulv" av Elin Viktoria Unstad
  • "Dunkle fortellinger" av Rebecca Wexelsen
  • "Raud Volvo" av Trude Tjensvold
  • "Bergtatt" av Aleksander R. Kirkwood Brown
  • "Stygge jenter" av Lisa Bjärbo
  • "Det suser i Sivert" av Ragnar Aalbu
Alle bokanbefalinger for dette verket