2019
Favoritt!
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
«De beste tingene i livet er ikke ting. De viktigste er heller ikke ting. Ting skal være til nytte eller glede. Hvis ikke er det på tide å ta farvel». Yngvar og Liv fikk nok av rotet, letingen og hverdagskaoset hjemme. Sammen med barna satte de i gang en storopprydding i huset og kvittet seg med halvparten av tingene sine. Les hvordan de gjorde det, og få tips til hvordan du selv kan få et enklere og (enda) bedre liv med færre ting. Mer tid til det som er viktig. Mer overskudd. Mer mening. Og fremfor alt: Mindre leting, rot og kaos. Denne boka er full av tips og råd til deg som vil kvitte deg med ting, men ikke vet hvordan.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2018
Format Innbundet
ISBN13 9788203297045
EAN 9788203297045
Språk Bokmål
Sider 142
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ei god, jordnær bok om rydding, systematisering og minimalisme. Dette er "vanlege" folk, dei er ikkje profesjonelle ryddeguruar. Mykje gode tips, og eg likte at dei gjennom heile boka held fokus på at ein skal beholde dei tinga som gir glede og som er nyttige. Ein skal ikkje kaste ting berre for å kaste. Fekk mykje inspirasjon til ting eg skal gjere sjølv.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHvis du trenger å kjøpe ting for å oppbevare og lagre ting, har du kanskje for mange ting?
Som minimalist skreller du bort det som ikke er viktig for deg og har fokus på det som er det.
Tiden man bruker på husarbeid, skal kunne kuttes med opptil 40 prosent hvis man fjerner unødvendige gjenstander og rydder opp i rotet sitt. Rot og for mange ting i omgivelsene forstyrrer hjernen med unødvendige og uviktig stimuli, og drar oppmerksomheten bort fra det som egentlig betyr noe. Når det er rotete rundt oss, får vi stadig signaler fra hjernen om at ryddejobben ikke er ferdig, og vi bekymrer oss for om, eller når, vi vil klare å komme i orden. Rot kan gi skyld- og skamfølelse, for eksempel når noen tilfeldigvis stikker innom huset og det ser helt bombet ut. Rot kan hindre kreativitet og produktivitet fordi det invaderer pusterommene våre som får oss til å tenke, dagdrømme og løse problemer.
Mange i dag husker hvordan det var å vokse opp i en tid da man manglet ting. Men side om side har vi en generasjon som har vokst opp i en tid det det er helt motsatt. Veien fram til dagens overflod har gått raskt. Så raskt at det kan være vanskelig å forholde seg til alle endringene det har ført med seg.
Tilgangen på ting har blitt ekstrem, og mange av oss opplever at vi har for mange ting hjemme. Nye problemstillinger rundt ting oppstår når vi ikke vet hvor vi skal gjøre av alt sammen.
Jeg har mål om 30 bøker i 2018