Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken tar for seg forfatterens båtreise på Niger-elven, en tur på 4178 kilometer, fra vest, opp til Sahara og sørover til utløpet i Nigeria. Her kan du blant annet lese om hans møter med krokodiller og flodhester, mordere, vennlige og gjestfrie innfødte, bestikkelser, god og dårlig mat, motortrøbbel og oljeforurensning. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
En av Norges minst profilerte eventyrere har reist på sitt livs mest spennende seiltur. Hele Niger-elven med sine 4178 kilomter i gummibåt. Vest-Afrika har, med rette, fått klengenavnet den hvite manns grav. Tusenvis har måttet bøte med livet her og med mange spørsmål og skrekkscenarier valgte Helge Hjelland likevel å gjennomføre sin drøm. Og turen ble akkurat så dramatisk som man kunne tenke seg på forhånd. Opplev turen sammen med Helge. Boken er fylt med mange flotte bilder fra et av verdens flotteste områder.
Forlag Norsk bokforlag
Utgivelsesår 2006
Format Innbundet
ISBN13 9788270073009
EAN 9788270073009
Omtalt sted Afrika
Språk Bokmål
Sider 235
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketMørket falt på og kun månen lyste opp elven. Stemningen var trolsk og eksotisk; jeg forestilte meg at de komiske flodhesthodene var draugen eller vasstroll. Det fikk opp for meg at folk ikke hadde behov for sagn og eventyr om fabeldyr her nede hvor virkeligheten var spennende nok i seg selv. I tillegg var både metafysiske åndeverdener og gudegitte sjelesvenner en del av deres overbevisning. Jeg følte meg nesten kulturelt fattig som var vokst opp i et miljø hvor opplagt overdrevne eventyr langt fra all realisme var en viktig bestanddel av vår kulturarv og hvor Mikkel Rev og Bæ, bæ, lille lam hørte tuk eb dannet oppdragelse. Kristendom og materialisme virket som to sider av samme sak i vårt samfunn, omtrent som Max Weber skrev i sitt essay; Den protestantiske etikk og kapitalismens ånd. Han hevder at arbeidsmoral og flid er egentskaper som er pålagt oss av pliktetisk puritansk krustendom som kapitalismen har nytt godt av og som har vært en pådriver i framveksten av de vestlige markedsstrukturer og sammfunnsordninger. Her nede var det åndeverdenen som styrte over det materielle gjennom religiøse ritualer, fetisjer, imamer og symboler. Hadde vi mistet vår livsstandard i vårt jag etter å høyne vår levestandard?