Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 60 sitater

Å leve er å justere, lempe, tilpasse, bruke sine evner og godta sine begrensninger. Vi kan ikke velge livet, livet velger oss.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vokser opp ved å vokse fra meg, min datter, og undertiden lærer jeg å slippe taket.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Efterhvert innser jeg at jeg er heldig dersom jeg aldri finner det jeg leter efter, for på den måten vil jeg aldri slutte å søke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg måtte la alt håp fare, felle mitt gevir som hadde vært tungt å bære, jeg måtte selv skape der jeg trengte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fordi alle som barn har vært til døden sårbare for mor og derfor alltid vil være det et sted i kroppen og sjelen, er alle mennesker ambivalente til sin mor, [...]

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis man visste, hvis man forstod som ung hvor avgjørende barndommen er, ville man aldri tørre selv å få barn.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Men har man én gang gjort for lite, lindres samvittigheten av at man heller gjør litt mye ved neste anledning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Man må bare gjøre så godt man kan,» sier jeg, «og så får noen andre gjøre det bedre.»

Godt sagt! (5) Varsle Svar

[...] for om det er noe vi har mer enn nok av i denne verden så er det mening, det er jo så meningsfylt, det meste av det vi avkreves en oppfatning om at det halve kunne vært nok, allikevel fortsetter vi altså å snakke om det som om det skulle vært et av livsbehovene, liksom livet trenger en begrunnelse for å kunne leves, og fremdeles er det meningsløsheten som tildeles skurkerollen i det eksistensielle drama, mens det i virkeligheten burde forholdt seg stikk motsatt, at vi priste oss lykkelig over de få tilfeller av meningsløshet vi ble forunt å være gjenstand for [...]

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Latteren som et frihetens øyeblikk fra det forferdelige. Et frihetens øyeblikk, fordi vi mister oss selv, og slik, gjennom å miste oss selv, gjenvinner oss selv, som noe det kanskje allikevel går an å bære.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tror nok jeg alltid har likt bedre det å bli kjent med folk enn det å kjenne folk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi er en virvel av isolerte enkeltskjebner, ensomme, fortapte og innerst inne ikke-deltagende, fykende rundt i et sosialt solsystem tuftet på en strålende illusjon om fellesskap, om deltagelse, om ikke-isolasjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

solidaire/solitaire

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En beslutning må overleve to sinnsstemninger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Huden suger seg fast i dagen. Tankene flytter ut fra søvnen. Dagtanker har flyttet inn. De som har ventet på kjøkkenet gjennom natten. Alt eksisterer på alvor. Nå kommer det. Tankene vrir seg innover. Utenfra og inn, deretter innenfra og ut. Nå er hun på plass. Omtrent der hun var i går, bare litt lenger fram i køen. Køen til døden. Den er lur. Den merkes knapt. Disse millimeterskrittene. Hun tenker seg at vi alle står der usynlig i trengsel mens vi lever vårt liv ved siden av fullt synlig. Alle vi gjennomsiktige i dødskøen kaster skygger. Men selv lever vi ved siden av, bakenfor og foran skyggen. Skyggen er døden, den eksisterer, men angår oss ikke. Tiden tikker stumt inni oss. Holder seg for seg selv. Stiger bare fram fra køen i dødsøyeblikket. Klemmer til og mørklegger hjertet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går ikke an å være modig hvis man ikke er redd. Det går ikke an å være redd hvis man ikke er modig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Man må gjøre noe hver dag for at det skal bli bra. Man må gripe inn, sa mamma til meg der jeg lå på sengen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man skulle leve et anstendig liv, og et anstendig liv var dypest sett ensbetydende med å leve ubemerket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jesper tenker at samvittigheten er den mest nidkjære, plagsomme og tyngste av alle følelser, verre enn forelskelsen, misunnelsen og sjalusien til sammen. Samvittigheten er den største av alle forstyrrelser. Den begynner å virke før noe i det hele tatt har skjedd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg var inne i en natt uten ende, likevel var det noe helt på bunnen av meg som besto, noe mye mindre enn et håp, la oss si en uvisshet. Man kunne også si at når spillet er tapt, når man har spilt ut sitt siste kort, da blir det igjen hos enkelte - ikke hos alle - en tanke om at et eller annet oppe i himmelen skal ta over og bestemme vilkårlig at nye kort skal deles ut, terningene skal kastes på nytt, og dette selv om man aldri på noe punkt i livet har merket noe til noen inngripen eller nærvær av noen som helst guddom, selv når man er klar over at man ikke spesielt har gjort seg fortjent til en vennligsinnet guddoms inngripen, og til og med, når man tar i betraktning alle synder og feiltrinn ens liv består av og innser at man fortjener det mindre enn noen annen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Bjørg Marit TinholtLiv-Torill AustgulenTanteMamiesiljehusmorJarmo LarsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTine SundalMona AarebrotBeathe SolbergEivind  VaksvikErlend Risvik PaulsenIngunnJFlettietteBertyHilde H HelsethBod!LHarald KMarianneMarianne  SkageAlice NordliIda  Gaarden SortlandNinaNinaBenedikteCtinaHanne Kvernmo RyeInge KnoffPer Christian BakkenBookiacJohn LarsenJakob SæthreIreneleserCecilie EllefsenVioleta JakobsenVannflaskeLars MæhlumLeseberta_23Ingunn SPerSpelemannLars Johann Milje