Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 22 sitater

-Ja. Selvmedlidenheten er en uimotståelig greie. Det er som å spise potetgull. Hvis du først begynner, klarer du ikke stoppe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begrepet avstandsforelskelse er et presist uttrykk, for det man er forelsket i, er jo først og fremst avstanden.
-Å?
- Det er en forelskelse som alt for ofte opphører å eksistere idet man er så heldig- eller uheldig- å få objektet for forelskelsen i fanget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvorfor var det slik, og hvordan hadde det begynt? Hvorfor sto de der og skalv ved tanken på å putte et frø i jorden? Hvorfor godtok de bare at kvinner kunne dyrke jorden i kraft av sin natur? Hvorfor skulle de stå der i voksen alder å lære seg det kvinner lærte når de var barn? Hvorfor var menstruasjonen en kraftkilde, når sæden var en kilde til skam? Hvorfor var det slik? Hvordan var det blitt slik?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hat er et sterkt rusmiddel, ikke ulikt forelskelse, men der forelskelsen ofte glir over i kjærlighetens sløve valmuerus, ender hatet som regel i et tomt hjerte, lik en sneip i et askebeger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Svik. Det er en av de verste følelsene som fins.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tilgivelse krever mye MOT. Den vanskeligste personen å tilgi, er oftest deg selv. Gjør det allikevel. Tilgi - LA GÅ! Sett deg selv fri. La deg selv være lykkelig.
Det er over nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av de viktigste forutsettingene for å ha et lykkelig liv, er tilgivelse. Den setter deg fri! Om du ikke tilgir, er det som å drikke gift hver dag i den tro at den andre skal dø av det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Even sa at han aldri skulle skade meg eller være slem, at han skulle gjøre alt for meg, bare jeg lot han. Jeg ville gjerne tru på det. Hadde trudd på det før. Så dum skulle jeg aldri mer være.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Men hvis..." Jeg pauser, føler meg dum som skal spørre om det jeg skal spørre om.
"...men hvis jeg hadde dødd i morra, så hadde du blitt lei deg?"
"Selvfølgelig hadde jeg blitt lei meg, Eva. Jeg hadde dævva."
"Det hadde du ikke."
"Det kan godt hende. Kanarifugler gjør det! Dør av hjertesorg," sier hun.
"Du er ikke en kanarifugl."
"Litt, så"
"Men er vi venner?" spør jeg.
"Vi er alltid venner."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Hva er det som er galt?" Hun trekker dyna bedre rundt seg og passer på at jeg også får nok dyne over den klamme kroppen min.
"Ingenting," sier jeg. "Ikke tenk på det."
"Ingenting som i ingenting funker, i hele livet? Ingenting som i alt føles tomt og meningsløst? Ingenting som i du veit ikke hva som er galt? Hva da ingenting, ingenting kan være så mye"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hver eneste dag slutter mennesker å puste, de sovner og våkner aldri igjen, noen er midt i en samtale og slutter å snakke, noen tar mobilen som ringer i bilen uten handsfree og ser ikke lastebilen midt imot, noen går tur første nyttårsdag og får en skarp og tung istapp i hodet, eller faller i vannet fra brygga midt på vinteren og kommer seg ikke opp igjen. Noen får beskjed om at hjertet deres, leveren, nyrene, lungene ikke lenger klarer å holde kroppen i gang. Du er her, og så er du ikke her lenger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har prøvd å rette ryggen i det siste, i offentlige transportmidler som t-banen, bussen, jeg har stått med løftet hode og trukket skulderbladene sammen mot midten, som jeg har lært, i grønnsaksavdelingen på Kiwi, i undertøysavdelingen på Lindex. Jeg har prøvd å "ta plass i verden" foran togtabellene på Oslo S. Jeg så en sky som lignet en ryggrad, den hang over Torshov. Jeg lurte på om den var min, i og med at jeg mangler en.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"...for det finnes to typer folk, de som banker på lukka dører fordi de så gjerne vil inn og fordi de synes at de fortjener en plass der inne. Og så finnes det de som bare står der. Utenfor. Og ikke gjør noen ting. Og bare ser på den lukka døra, fordi den tross alt er lukka."

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Hvordan kan jeg se hva jeg selv gjorde og ikke bare hva du gjorde? Hvordan kan jeg finne betydningen av det jeg sa, hvem som hadde rett, når jeg sa det jeg syntes var rett? Vi vet ikke engang hvordan vår egen galakse, Melkeveien, ser ut. Vi vet hverken hvordan spiralarmene ligger eller hvor mange av dem det faktisk er, det meste er skjult av vår egen posisjon, det faktum at vi er midt inne i den. Som at vi ikke kan se vår egen rygg, vårt eget bakhode eller vår egen oppførsel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjærlighetens lykke er et stjerneskudd, kjærlighetens smerte er mørket som følger den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Man bør ikke skryte av at man er verken barn eller forelder. Enhver idiot kan bli født, enhver idiot er faktisk født. Dessuten kan enhver idiot bli forelder. For menn kreves ikke mer enn ereksjon, for kvinner holder det at de er til stede. Når folk sier at det de er mest stolt over i sitt liv er å ha blitt foreldre viser det et gledelig lavt ambisjonsnivå. Å sette barn til verden innebærer et stort ansvar, men først og fremst er det et sterkt indisium på at du har hatt sex.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Som et tankeeksperiment forsøker jeg alltid å bytte om på kjønnet. Dersom omkring 90 millioner smågutter fikk penisen amputert, ville verden i dag da ha grepet inn for å hindre det? Vær sikker.

Iblant kan det også være en interessant test å erstatte kjønn med rase. La oss forestille oss et land, en nær alliert og handelspartner av den vestlige verden, som har 50 prosent svart og 50 prosent hvit befolkning. De hvite har all makt over de svarte. De kan slå dem hvis de er ulydige. De fratar dem retten til å forlate huset uten tillatelse, til å kunne gå uantastet uten å bære den offisielle segregasjonsdrakten, til å få en god stilling i administrasjonen, eller til å i det hele tatt å få lov til å arbeide uten tillatelse fra de hvite som de styres av. Ville det ha vakt rabalder i våre land i dag? Ville vi ha vedtatt handelssanksjoner og utsatt dette landet for internasjonal skam? Vær sikker. Men likevel blir land som Saudi-Arabia, som unnlater å gi disse grunnleggende rettighetene til halvparten av sin befolkning, ikke utsatt for noe av dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han lærte å passe seg for den svakheten det var å ha sympati for eller medfølelse med andre som var svakere enn en selv, og oppdaget for eksempel hvordan man skulle bære seg at for aldri å kjenne den smerten man påførte andre. Han hadde ikke bruk for minner. Dessuten hadde han ikke noen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan du ikke slutte å knipe øynene sammen hele tiden, Jon, du ser ut som en mus. Hun tenker på et smalt, ensfarget, beige skjørt hun en gang så en dame som hadde på et seminar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi nordboere har supplert romernes alfabet med Ø og Å. Allerede de gamle romerne hadde bokstaven Æ, ellers hadde de måttet kalle Julius Cæsar noe annet. For oss er både Æ, Ø og Å helt nødvendige bokstaver. Særlig viktige er de for mennesker som liker å tenke seg om før de svarer.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Stine_JLogikaAnjaSimen "Boktimmy" IngemundsenEckhoffCtinaMarit HåverstadVannflaskeSynnøve H HoelIdaKjetil AudsenJulie StensethReadninggirl20Steinar JøsokNeda AlaeiAjiniakraAnne-Stine Ruud Husevågingar hkriraLisa Chatur VestbyTrine S. AustbøGrete AastorpAtmanWenche VargasAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde H  HelsethHelena EMorten JensenAnn Helen E. H.Torill Elisabeth RevheimKristin F. JørgensenTove Obrestad WøienGitte FurusethMarte OnarheimSilje HvalstadDaffy EnglundStine AskeJan Arne NygaardTone SundlandMonica Carlsen