Ingen lesetilstand
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken er en litterær biografi om Hamsun. Målet er å flette liv og dikting i en enhet og ikke skille ut forfatterskapet som en appendiks til Hamsuns liv. Forfatteren tegner et bilde av dikterens liv i forhold til hans utvikling som forfatter og evne til fange leseren i sine verker. Gjennom fortolkninger av kjente verk som Sult, Markens grøde, og Paa gjengrodde stier, trer de ulike fasene av forfatterskapet og Hamsuns egenartede litterære form tydelig frem. Boka forteller også historien om hvordan diktere er blitt gjort til guder i Norge, og om guden som sviktet. Med litteraturliste og register.
Omtale fra forlaget
I 1920 mottok Knut Hamsun Nobelprisen i litteratur. I 1943 sendte han Nobelmedaljen som gave til Joseph Goebbels. En ruvende forfatter og nasjonsbygger på den ene siden - en nazist og landssviker på den andre. Jørgen Haugan har skrevet en nyskapende biografi om Hamsun. Det har lenge vært sterk motstand mot å se den store dikteren og den innbitte nazisten som én skikkelse. De fleste biografer har konsentrert seg om privatmennesket og hans liv, og mange forskere har forholdt seg bare til den unge Hamsuns diktning. Haugan vektlegger både liv og verk. Han går tett inn på Hamsun som oppkomling, modernist, dikterkonge og Hitlersympatisør - men hele tiden sett i relasjon til forfatterskapet. Biografien forteller også historien om hvordan diktere er blitt gjort til guder i Norge, og en historie om guden som sviktet.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2006
Format Heftet
ISBN13 9788203191121
EAN 9788203191121
Serie Aschehoug biografi
Omtalt sted Norge
Omtalt person Knut Hamsun
Språk Bokmål
Sider 461
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketfødt 4. august 1859 i Vågå som Knud Pedersen,
død 19. februar 1952 på Nørholm
Wikipedia