Fangirl

av (forfatter).

St. Martin's Griffin 2013 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.87 (83 terningkast.)

141 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Katrine Kirkeby Arnolds eksemplar av Fangirl

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ungdomsbøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag St. Martin's Griffin

Utgivelsesår 2013

Format Hardcover

ISBN13 9781250030955

Språk Engelsk

Sider 448

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

25 32 18 6 2 0

Bokomtaler

Åh, denne boka var bare fantastisk. Jeg ville ikke at den skulle slutte. Det har ikke helt gått opp for meg enda at den er over.
anmeldelsen min ligger under. For nå kan jeg bare si at den er fantastisk. Contemporary på sitt beste, Rainbow Rowell i siget og en fantasybok og fanfictionverden inni en allerede elskverdig historie.

--- anmeldelsen---

Boken handler om Cath og hennes føste år på college. Hun drar til college sammen med tvillingsøsteren sin Wren. Søstrene har fremt til nå hatt et tett forhold og sammen vært store fangirls av Simon Snow bokserien. Men når de kommer til college vil Wren helst legge det hele bak seg og heller sosialisere og feste. Cath derimot tviholder på Simon Snow of fanfiction-verdenen hun har bygget opp rundt han.

Selv om Cath er ute av komfortsonen sin og helst vil trekke seg tilbake og holde seg for seg selv møter hun også nye mennesker. Blant annet romkameraten Regan og kjæresten hennes Levi. Den nye læreren hennes i faget skjønnlitteratur/ skriving som avskyr fanfiction og en klassekamerater som bare vil snakke om skriving. Samtidig som hun bekymrer seg for faren som er igjen hjemme, alene nå som søstrene er reist til college.

Det er en karakter som omtrent alle kan gjenkjenne seg i i denne boka. Du har Cath som er sjenert og ikke liker å bevege seg ut av komfortsonen sin. Hun vil heller oppholde seg på internett der hun kan lese og skrive om sin store kjærlighet, Simon Snow serien. Wren, Caths identiske tvilling, den sosiale av de to som vil bevege seg ut på fester og møte nye mennesker. En jente som prøver å finne seg selv og ikke alltid tar de rette valgene. Regan som er Caths gretne romkamerat som har noe å kommentere om alt og alle. Hun er lojal og kan respektere Caths interesser selv om hun selv ikke forstår seg på det. Og Levi som er hennes humørspredende side kick. Han er også ekstremt lojal, sjarmerende og gjør alt han kan for å se det beste i en hver situasjon.

Historien starter ved Caths første dag på college, her blir vi fort introdusert til de fleste karakterene, samtidig som vi får vi en mengde informasjon om Simon Snow serien, utgitte bøker og informasjon om forfatteren av serien. Hvert kapittel starter så med et kort utdrag fra en av Simon Snow bøkene eller Caths egen fanfiction "Carry On, Simon." De fleste av utdragene virker tilfeldige, men det er noen få som passer parallelt sammen med handlingen som skjer i boken. Det er lett å se at Simon Snow serien er basert på Harry Potter, og alle disse små utdragene gjør at vi som leser boken også blir glad i denne serien som Cath elsker så høyt.

Som Rainbow Rowell selv sier er hun føler seg flinkest til og liker best er å skrive dialoger og dette merkes. Dialogene i denne boken er fantastiske, de gir deg mye informasjon samtidig som de er troverdige. Favoritt dialogene mine må ha vært mellom Cath og Levi, de forskjellige personlighetene deres kommer godt fram ved måten de snakker på. Rowell har også gitt denne egenskapen til Cath. Da tvillingene var yngre var det Cath som skrev dialogene i deres "fanfics" mens Wren var den som endte opp med å fylle inn med skildringer og detaljer.

Det som var så spesielt med denne boken var hvordan forfatteren fikk livet til en helt alminnelig, litt tilbakeholdende jente til å bli interessant og gøy å lese om. Det var ingen ekstreme og drastiske "plot twists" i denne historien, alt skjedde veldig naturlig og det kunne vert hvem av oss sitt første år på college. Familie, forelskelse, tidsfrister og skrekken i å finne frem på et nytt sted. Rainbow Rowell fikk virkelig frem alle aspekter ved Caths liv og hvordan hun utviklet seg igjennom skoleåret, og best av alt hun fikk det til å bli en fengende og morsom bok som var umulig å legge fra seg.

Etter å ha lest den har Fangirl har den fått en hederstittel som en av mine favoritt bøker. Selv om jeg selv ikke skriver eller lese fanfiction så var det så mye ved Caths liv jeg kjente meg igjen i. Den lille angsten man får når man skal finne frem på nye steder og komme inn i nye rutiner, og selv om jeg ikke ville tatt de samme valgene som henne så er det morsont og se hvordan hun takler akkurat det samme som jeg ofte opplever selv. Så bra som boken var skrevet gjorde at jeg ble så uendelig glad i boken og det var umulig å få lagt den fra seg. Alle de fantastiske karakterene som man ble godt kjent med og glad i. Da spesielt Levi og hans personlighet som var umulig å ikke like. Alt i alt en super bok om det fan fiction, det og vokse opp, familie og om en første kjærlighet.

karakterene, tegnet av gigerhaze fra tumblr som osgå har illustrert bokcoveret!

bilde kilde

Hoved karakterene i boken, tegnet av gigerhaze fra tumblr som osgå har illustrert bokcoveret!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har hørt mye om Fangirl, og hadde veldig lyst til å sjekke den ut. I tillegg har jeg lest Eleanor & Park, som forresten har kommet ut på norsk nå under samme navn, av Rainbow Rowell, og jeg elsket den. Så jeg satte den på ønskelista mi og var så heldig at jeg fikk den til bursdagen. Yay! Nå har jeg fått lest Fangirl, og jeg må innrømme at jeg elsker den! Den er helt fantastisk, så mye bedre enn Eleanor & Park!!!

Jeg begynte å lese Fangirl på fredag, og allerede nå, på søndag, er jeg ferdig med den. Den var umulig å legge fra seg. Så avhengighetsskapende at det nesten, men bare nesten, var litt skummelt. Det er svært få bøker som fanger meg på den måten. Hadde det ikke vært for at jeg måtte gjøre litt andre ting, kunne jeg ha sittet hele dagen med Fangirl.

Jeg tror at én av grunnene til at jeg elsket Fangirl så høyt var karakterene. Alle var så lette å like, og de minnet meg om meg selv og mine venner. Da blir det mer personlig. Jeg kunne se personlighetstrekk hos Levi, Nick, Cath, Wren og mange andre karakterer hos mine egne venner, men også hos meg selv. Det gjør leseropplevelsen bedre for meg, og jeg blir bare mer oppslukt i boka. For eksempel kjenner jeg meg selv igjen i Cath. (Det at hun ikke er så veldig god med nye mennesker og nye steder. Litt i klesstilen også...)

Levi var bare så skjønn. Han minner meg litt om en jeg kjenner, men Levi smiler mye mer. Tenk å smile så mye... Vel, han virker i hvert fall som verdens mest fantastiske venn, men samtidig virker han levende. Han er ikke endimensjonal; ingen av karakterene i boka er det. Jeg likte godt scenene med Levi og Cath. Både med og uten Reagan.

Har du noen gang hatt den følelsen av at du bare skulle ønske at en bok kunne fortsette og fortsette i det uendelige? Vel, jeg har en slik følelse akkurat nå. Jeg skulle ønske at Fangirl aldri sluttet, og at jeg kunne lese mer om Cath, Wren, Levi og de andre. Dessverre er Fangirl en frittstående bok... Skulle ønske det var en bok til, selv om boka føles avsluttet.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få frem hvor godt jeg likte Fangirl. Hvordan er det mulig å uttrykke slike følelser? Boka er morsom, smart, søt og litte granne trist. Den er perfekt! Den er min favorittbok så langt i år, og jeg tviler på at noen kan overgå den. Eneste er hvis jeg leser Ringenes herre igjen, men jeg tviler på at jeg kommer til å gjøre det; jeg har altfor mange bøker jeg ikke har lest.

Selvfølgelig anbefaler jeg Fangirl!!! Jeg elsker denne boka så høyt, og kommer til å lese alt Rainbow Rowell skriver. Gleder meg for eksempel til å lese Attachments som hun har skrevet.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fangirl

Av: Sina Thon Skjelstad

Cath er en skoleflink og stille jente. Hun og søsteren Wren begynner på college. Wren takler college bra. Hun får nye venner, kjæreste og hun er en av de mest populære jentene. Cath derimot holder seg på rommet hvor hun drømmer seg inn i Simon Snows verden. Cath og Wren har alltid vært oppslukt av bøkene om Simon Snow, og mens de venter på at den tredje boken kommer ut, skriver de videre på sin fortsettelse. De deler den på nettet og får mange titusen treff. Dessverre har Wren har begynt å miste interessen.

Caths liv blir helt forandret når hun møter den smilende og sjarmerende Levi. Han tilbringer 50 % av tiden sin på rommet hennes, lyttende til historiene om Simon Snow. Han sitter utenfor døren hennes til hun kommer hjem, selv om han har ekstranøkkel. Han møter opp når hun trenger det, selv når hun ikke vil. Han hjelper henne gjennom vanskelige perioder med Wren og faren. Han er fantastisk synes Cath.

Jeg syntes boken var veldig bra. Den var spennende, romantisk og vanskelig å legge fra seg. Det var et fint innblikk om hvordan det kan være å begynne på college. Det var også morsomt at den handlet mye Simon Snow. Slutten på hvert kapitel er et utdrag fra bøkene om Simon Snow eller fra Caths egen fortsettelse.

Jeg bare ELSKET personen Levi. Jeg kunne nesten blitt forelsket i han selv bare på måten de beskrev han.

Jeg anbefaler absolutt boken!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fangirl handler om en 18 år gammel jente som heter Cath. Hun skriver fanfiction og har flere tusen følgere. Boken handler om Caht´s tid på universitetet og hvordan hun takler å være hjemmefra og borte fra faren som har fått problemer etter at Cath og tvillingsøsteren Wren startet på universitetet.

Jeg syntes at boken, alt i alt, var bra. Et tema mange sikkert kan kjenne seg igjen i. Boken var spennende noen steder, men forfatteren hadde ikke klart å holde oppe spenningen gjennom hele boken så den var litt kjedelig enkelte steder.

Terningkast 4.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka kjøpte jeg i Nederland, da jeg var der i sommer, og jeg er veldig glad for at jeg gjorde det! Det er en stund siden jeg leste boka, men jeg husker at den er en av de beste bøkene jeg har lest i år! Historien er bare så bra skrevet at jeg måtte lese videre nesten hele tiden. Jeg ville vite hva som forgikk i boka, og jeg ville vite hva som kom til å skje og hvordan det kom til å ende. Utrolig!

Boka handler om Cath, som skal starte på college sammen med tvillingsøsteren hennes, Wren. Begge er ekstreme "Simon Snow" fangirls, men Wren vokser fra både Cath og "Simon Snow". Hun vil ikke dele rom med Cath på college fordi hun føler at de bruker for mye tid sammen.
Cath vet ikke hvordan hun skal takle livet uten Wren. I boka leser man om hennes nye liv på skolen, bare akkompagnert av "Simon Snow".

Det er veldig morsomt å lese hvordan Cath takler hverdagene sine uten Wren. Hun er jo en ekstrem fangirl, og liker best å være innestengt på rommet sitt dagen lang å skrive fanfiction. Hun liker ikke å gå på fester eller andre typiske sosiale aktiviteter.
Og så er det romkameraten hennes, Reagan. De snakker ikke så mye til hverandre. Reagan pleier heller ikke å være på rommet deres så mye, men hun legger merke til ting. For eksempel at Cath er inne på rommet sitt 24/7. Etter hvert begynner de å snakke sammen, og Reagan tvinger Cath ut av rommet sitt.
Jeg liker veldig godt at alle karakterene i boka er forskjellige. Det gjør hele historien mye mer troverdig, og mye mer spennende og interessant. Alle har forskjellige meninger og alle snakker på forskjellige måter, akkurat som i den virkelige verden. Så det er veldig lett å leve seg inn i boka, fordi det kunne godt ha hendt i vår verden.

Jeg elsker skrivemåten til Rainbow Rowell! Hun er definitivt en av mine favoritt forfattere. Eleanor & Park er fantastisk bra skrevet, og det er Fangirl også! Man kan virkelig kjenne igjen skrivestilen til Rainbow Rowell. Hun skrev på samme måte som i Eleanor & Park, men historien er fortsatt noe for seg selv! Rainbow klarer å skrive bøker som er originale og jeg aner ikke hvordan hun klarer å finne på alt sammen!

Boka har egentlig ikke en ordentlig avslutning. Man føler at boka er ferdig, men historien deres er ikke det. Så derfor føler jeg at det ikke er en ordentlig avslutning.
Jeg anbefaler alle å lese denne boka! Den er fantastisk. Jeg gleder meg til å lese resten av Rainbow Rowells bøker!
Se også her!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Cath og tvillingsøstera Wren skal byrja på college. Då dei var ganske unge reiste mora deira frå dei. Etterpå var det berre dei to, og den litt eksentriske faren. Cath og Wren er like av utseende, men ganske ulike ellers. Wren er utadvendt og glad i fester og gutar. Cath er glad i bøker. Ho elsker fantasy, og særskild bøkene om Simon Snow. Hennar største interesse og hobby er fanfiction. Ho skriv historiar om karakterane i Simon Snow-bøkene. På fanfiction-sider på internett er ho svært populær.

På college kaster Wren seg ut i ungdomslivet. Men Cath held seg for seg for seg sjølv, og synest det er skummelt å snakka med nye folk. Likevel blir ho sakte men sikkert kjend med romkameraten og vennen hennar. Særskild takka være den smilande, utadvendte, positive, sprudlande og kjekke Levi.

Cath tek eit skrivekurs på College, men ho bruker meir tid på fanfictionen sin enn skulearbeidet. Innimellom får me utdrag frå Simon Snow-historiane til Cath. Ho har utruleg mange følgarar som ventar på oppdateringar på hennar versjon av siste bok i serien.

Dette er ei nydeleg ungdomsbok som handlar om familie, vennskap og den første kjærleiken. Det er skrive realistisk og truverdig i eit godt språk. Boka fungerer for den litt eldre lesaren og, for det er lett å kjenna seg att i deler av historia når ein tenkjer attende til ungdomstida.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rainbow Rowell er min nye favorittforfatter. Herlig bok, sterk 5'er fra meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utrulig gøy og du blir heilt fanga i boka. ANBEFALES!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Midt i blinken for Eirin (nesten så jeg klapper meg selv på skulderen for å ha lånt den)! Morsom - og veldig tidsriktig ungdomsbok. Men alikevel klassisk. Det handler om å vokse opp, spesielt hardt er det nok i Cath sitt tilfelle med en manisk-depresiv far, en mor som har stukket av og en tvillingsøster som vil frigjøre seg. Boken finnes alikevel ikke sutrete. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

In new situations, all the trickiest rules are the ones nobody bothers to explain to you. (And the ones you can't Google.)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I don’t trust anybody. Not anybody. And the more that I care about someone, the more sure I am they’re going to get tired of me and take off.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Problemet med å leke gjemsel med søsteren din er at hun noen ganger
blir lei og slutter å lete etter deg.
Og der er du - under sofaen, i skapet, kilt inn bak syrintreet - og nekter å gi opp, for kanskje hun bare kjøper seg tid. Men kanskje
har hun også bare gått sin vei...
Kanskje hun sitter nede og ser på tv og spiser resten av potetgullet.
Du venter. Du venter til du glemmer at du venter, til du glemmer at det ikke er noe annet i deg enn stillhet og ro; en maur kryper
over kneet ditt, og du rører deg ikke Og det spiller ingen rolle nå
om hun finner deg - for bare det å glemme seg er nok. (Du vinner når
ingen finner deg, selv om de ikke leter.)
Når du kommer frem fra treet igjen, er det fordi du vil det selv. Det er som å trekke pusten for første gang etter å ha vært lenge
under vann. Kvistene knekker under føttene dine, og verden er varmere
og lysere.
Ready or not, here I come.
Here I come, ready or not."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Underneath this veneer of slightly crazy and mildly socially retarded, I'm a complete disaster.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"[...] And I just want to know—are you rooting for me? Are you hoping I pull this off?"
Cath's eyes settled on his, tentatively, like they'd fly away if he moved. She nodded her head. The right side of his mouth pulled up.
"I'm rooting for you," she whispered. She wasn't even sure he could hear her from the bed. Levi's smile broke free and devoured his whole face. It started to devour her face, too. Cath had to look away.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

“I’m probaly going to be crazy for the rest of my life, thanks to her. I’m going to keep making fucked-up decisions and doing weird things that I don’t even realize are weird. People are going to feel sorry for me, and I won’t ever have any normal relationships - and it’s always going to be because I didn’t have a mother. Always. That’s the ultimate kind of broken. The kind of damage you never recover from. I hope she feels terrible. I hope she never forgives herself.”

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da Cath så opp på Levi, glitret øynene hans, og han bet seg i underleppen. Hun dyttet til han og han brast i latter.
[...]
"Å herregud," sa Levi mens han fortsatte å klukkle. "Jeg klarer ikke mer..." Han begynte å gå ned trappen igjen, og så, etter et øyeblikk, kom han opp igjen og brøt ut i en ny latter krampe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun satt i baktrappen. Et fly fløy over henne, og det var feil, helt feil, og søsteren visste det også, for hun klemte hånden hennes hardt, som om de begge ville forsvinne hvis hun ikke gjorde det.
Flyet fløy så lavt, flyttet seg så tregt over himmelen, man skulle tro det så etter det perfekte taket å lande på. De kunne høre motorlyden; det hørtes ut som om det var nærmere enn de ropende stemmene inne i huset. Søsteren strakte hendene opp, som om hun kunne røre ved flyet. Som om hun kunne henge seg på.
Jenta klemte søsterens hånd og prøvde å feste henne til trappen. Hvis du drar, tenkte hun, blir jeg med deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To really be a nerd, she'd decided, you had to prefer fictional worlds to the real one.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Real life was something happening in her peripheral vision.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

I romjulen ble jeg utfordret av min lillesøster til å ta del i "2015 reading challenge". Utfordringen går ut på å lese 52 bøker i løpet av 2015, hvilket tilsier en bok i uka. Dette er jo krevende i seg selv (vanligvis synes jeg at jeg har hatt et godt leseår om jeg er oppe i ti bøker), men i tillegg følger en liste med kriterier som må oppfylles. Når en bok er lest kan den kun oppfylle et krav. Kriteriene er som følger:

 • En bok på mer enn 500 sider
 • En romantisk klassikker
 • En bok som det har blitt laget film av
 • En bok som ble publisert i år
 • En bok med et nummer i tittelen
 • En bok skrevet av noen under 30
 • En bok med ikke-menneskelige karakterer
 • En morsom bok
 • En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
 • Et mysterium eller en thriller
 • En bok hvor tittelen kun er ett ord
 • En novellesamling
 • En bok hvor handlingen foregår i et annet land
 • En bok som ikke er fiksjon
 • En populær forfatters første bok
 • En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
 • En bok en venn har anbefalt deg
 • En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
 • En bok basert på en sann historie
 • En bok fra bunnen av leselista di
 • En bok moren din elsker
 • En bok som skremmer deg
 • En bok som er over 100 år gammel
 • En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
 • En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
 • En memoir
 • En bok som du fullfører på en dag
 • En bok med antonymer i tittelen
 • En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
 • En bok som ble utgitt året du ble født
 • En bok som har fått dårlig omtale
 • En trilogi
 • En bok fra barndommen din
 • En bok med et trekantdrama
 • En bok satt til fremtiden
 • En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
 • En bok med en farge i tittelen
 • En bok som fikk deg til å gråte
 • En bok med magi
 • En "graphic novel" (Litt usikker på hvordan dette oversettes til norsk, men betydningen er i alle fall et lengre tegneserieverk. Et Donald-blad blir her for kort, mens en pocket er litt mer i riktig gate.)
 • En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
 • En bok du eier, men aldri har lest
 • En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
 • En bok med et annet originalspråk
 • En bok satt til juletider
 • En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
 • Et skuespill
 • En bannlyst bok
 • En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
 • En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig

Trykk her for å se den originale listen. Jeg oppdaterer så fort jeg har fått lest en bok, så får vi se hvor langt jeg har kommet når året er omme.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

De beste ungdomsbøkene som også passer for voksne! Gjerne med en god dose kjærlighet :-)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Januar 2015:

 • Selvportrett
 • Harry Potter og Fangen fra Azkaban
 • Ut og Stjæle Hester

Februar 2015:

 • Selvmord
 • Palo Alto
 • Barringer

Mars 2015:

 • Hele Livet på En Dag
 • I Kjølvannet
 • Vanære

April 2015:

 • Ondskapen Våkner

(Etter dette ble jeg opptatt med å skrive min egen bok, og la resten av livet mitt - og bøkene - på hylla)

Juni 2015:

 • Animorphs - Erobringen
 • Hold Fast!
 • Fangirl

September 2015:

 • I Am Ozzy

November 2015:

 • Ink Heart

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg leste i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som kan passe å snakke om når jeg har klassebesøk for 8.klasse. Men jeg ser at disse bøkene kanskje appellerer mest til jenter. Jeg må lese meg opp på bøker som passer både for gutter og jenter.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Landline" av Rainbow Rowell
 • "Attachments" av Rainbow Rowell
 • "Carry On" av Rainbow Rowell
 • "The Dream Thieves (The Raven Boys #2) (Raven Cycle)" av Maggie Stiefvater
 • "Stupekontroll" av Neha Naveen
 • "Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe" av Benjamin Alire Saenz
 • "Eleanor & Park" av Rainbow Rowell
 • "Shatter Me" av Tahereh Mafi
 • "Scarlet (Lunar Chronicles)" av Marissa Meyer
 • "Jeg gir deg sola" av Jandy Nelson
 • "Profetien" av Maggie Stiefvater
 • "Saga, Vol. 1" av Brian K Vaughan
Alle bokanbefalinger for dette verket