Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
En reisebok for deg som vil se mer av Island enn Geysir og Den blå lagune.
Bak askeskyen fra Eyjafjallajökull lever et folk som har skrevet verdens største sagaer, men som trenger en egen app for å hindre søskenbarnekteskap. Et folk som er i ferd med å legge ned landet sitt og flytte til Norge.
Mímir Kristjánsson flytter den andre veien. Han er blakk, singel og snart 30. Frihet, likhet, Island er en bok om en liten manns 30-årskrise og et lite lands finanskrise.
Med reisetips, kart og ordliste.
«[...] den er så forbløffende god, på en helt uventet måte, at jeg ikke kommer unna toppkarakteren.»
«Det er skranglete og ledig gjennomført, og forfatteren oppnår en dybdevirkning som ikke svekkes av humoren.»
«På toppen av det hele er boka av de sjeldne som er så morsomme at jeg flere ganger i løpet av lesningen lo høyt, selv om jeg satt inne på en stille lesesal.»
Jon Rognlien gir TERNINGKAST 6 i Dagbladet|
Forlag Manifest
Utgivelsesår 2016
Format Heftet
ISBN13 9788283420234
EAN 9788283420234
Genre Personlige beretninger
Omtalt person Mímir Kristjánsson
Språk Bokmål
Sider 230
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Mímir Kristjánsson er noe så sjeldent som en uanstrengt morsom fyr med pedagogisk talent. Klart det blir bra bok av sånt. Frihet, likhet, Island treffer ikke med alt den prøver på, la det være sagt med en gang. Den gaper over litt for mye. Den vil si noe om det å bli voksen, om Island, om finanskrisen og forfatteren selv, den er en slags reiseguide og avslutter med en kransekakesmellert i stedet for en dynamittkubbe. Boken blander forfatterens sjanglete ferd gjennom Islands natteliv med analyser av landets historie. Han skriver fint om islendinger kontra nordmenn og hvorfor Island havnet i finanskrise. (Hele omtalen på Sølvbergets nettsider.)
Spennende bok med en litt ny vri, dette er på mange måter en reiseguide- samtidig som det er en fortelling og Mimir Kristjansson (forfatteren selv) sine tanker og opplevelser om Island i forhold til Norge.
Denne boken er full av humor, og jeg måtte le høyt ved flere anledninger. Måten han skriver om seg selv og "hans" folk er interessant samtidig som det er komisk - og av slikt blir det god humor og bra lesestoff!
Les og nyt! ❤️
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketEinhleypur, en som løper alene, er det islandske ordet for singel. Det er like greit å lære seg det først som sist, å løpe alene. Livet er en maraton, ikke en stafett, det finnes ingen du kan gi pinnen videre til når du ikke orker mer. Du må bare stå videre i det.
Om Sult skriver han at det er en "bok for en spesiell type nervesvake intellektuelle, typer som folk flest kan oppfatte som 'dekadente'."
Jeg vil vise henne at jeg er viking, at jeg kan drikke alle russerne i verden under bordet. Om så hele Den røde armé var her, skulle jeg drukket dem så kraftig under bordet at Stalingrad framstod som et AA-møte.
Som Bjartur fra Sumarhús sier: Et menneskeliv er så kort at vanlige folk ganske enkelt ikke har råd til å bli født.
Bøker som jeg leser og skriver mer to setninger om havner her.