Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken handler om kvinner som frivillig reiste til Østfronten for å pleie sårede og døende soldater under den andre verdenskrig. Da de vendte hjem ble mange av dem dømt som landssvikere. Boken gir en fremstilling av disse kvinnenes historie, både under og etter krigen. Har kilder.
Omtale fra forlaget
Frontsøstre ble de kalt, de 450 unge kvinnene som viet seg til humanitær innsats på østfronten. Problemet var at de meldte seg til tjeneste i et okkupert land og dermed ble medisinsk personell for den tyske krigsmaskinen. De unge kvinnene trodde de var beskyttet av Røde Kors-symbolet, men da de vendte hjem etter endt tjeneste, ble de dømt til harde straffer som landssvikere. Mange av dem mistet også livet under krigshandlingene. For første gang gir Egil Ulateig en samlet framstilling av frontsøstrenes harde skjebne under og etter annen verdenskrig. Ved hjelp av et unikt kildemateriale er forfatteren i stand til å avlive myter og misforståelser om disse kvinnene. Ikke minst beskriver han hvordan de ble latt i stikken av Norges Røde Kors.
Forlag Vega forlag
Utgivelsesår 2010
Format Heftet
ISBN13 9788282111416
EAN 9788282111416
Omtalt tid 1945-1999 1939-1945
Omtalt sted Norge Finland Øst-Europa
Språk Bokmål
Sider 348
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!