Springfart ved fjorden

soga om Joran Krake

av (forfatter).

Cappelen 1986 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.09 (11 terningkast.)

29 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Frolicats eksemplar av Springfart ved fjorden - soga om Joran Krake

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

hohoho!

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

På sin ferd i fjorlandet i vest, oppdager historieprofessor Svale Smule byen Moks. Oppdaginga gir inspirasjon til soga om Joran Krake, den merkelege oppdagaren som gav byen namn etter si eiga mor. Romanen inneheld både humor og satire, bestialske mordforsøk og blodskam.

Omtale fra forlaget

På sin ferd i fjorlandet i vest, oppdager historieprofessor Svale Smule byen Moks. Oppdaginga gir inspirasjon til soga om Joran Krake, den merkelege oppdagaren som gav byen namn etter si eiga mor. Romanen inneheld både humor og satire, bestialske mordforsøk og blodskam.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 1986

Format Innbundet

ISBN13 9788202106508

EAN 9788202106508

Genre Fantastisk litteratur

Språk Nynorsk

Sider 163

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 0 1 2 2 1

Bokomtaler

Underfundig bok dette, skrevet med stor fabuleringsevne. Den tradisjonelle, skråsikre fortellerstemmen er erstattet av røsten til en historiker med rimelig skepsis både til muntlige og skriftlige kilder. Her er det tatt mange forbehold om hva som egentlig hendte og hva som ble sagt da en fremmed uventet dukket opp i byen. Den røde tråden i romanen blir da også stadig avbrutt av sidefortellinger om de mange pussige bipersonene, mest menn. Her er det det mye satire over småbylivet på et mytisk tidspunkt i fortida.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette blir den første og siste boken jeg leser av Rolf Sagen. Roman i «den fantastiske sjangeren» står det på baksiden. Da mannen min var ferdig med den og var mildt sagt frustrert over hvor usannsynlig lite spennende og interessant den var å lese tenkte jeg at jeg skulle hive meg rundt og vise at «jeg forstår sånn skikkelig vestlands ironisk bygdhumor» på høyt nivå. Og det begynte lovende. Dette var jo Kinck på syre! Med deilig absurde tilsnitt og uendelig mange rare navn! Magnar Spøtt, Oppdagaren Joran Krake, Palle Tønner, Mons Bukk, Snorre Knekt, Lykte Glan. Listen over kreative navn tar ingen ende. Og det gjør ikke distraksjonene heller. Herlighet, dette var slitsom og irriterende lesning. Jeg klarte ikke å ta «springfart» inn i avangardistisk litteratur, gitt. Dette ble for sært og kaotisk- tross mange burleske og satiriske tilløp. Takk for seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Sigurd Spilder forsøkte no å gjere eit nummer av at han hadde funne att den sakna treskoen sin, det var ingen som gadd gløtte til hans kant, men Pål Tønner, halvbror til ordføraren, bad han for helvete halde kjeft, elles så skulle han træ eit trangt hòl ned over hovudet på han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er utgitt utan stønad frå Vitskapsfondet. Heller ikkje Universitetet i Strudshamn, der eg i meir enn 40 år, bortsett frå 4, har vore tilsett og har hatt arbeidet mitt, har sett seg i stand til å stø utgjevinga. Ein del interesserte har likevel ytt gåver til prenting, men vil vere anonyme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

"Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finnes på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med det beste innen tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt ut av oss som jobber her på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske islett. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier."

https://bergenbibliotek.no/inspirasjon/litteratur/til-kjernen/kjerneboker


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Alltid likt å lese om krigen - forteljing" av Rolf Sagen
 • "Far og son - (soga om Pjakk)" av Rolf Sagen
 • "Skog - roman" av Rolf Sagen
 • "Problemet med de to-tre studentene - roman" av Ådland Øyvind
 • "Barberstol & Tomater" av Arild Nyquist
 • "Songar utan ord - dikt" av Paul Verlaine
 • "Enkle dikt" av Johann Grip
 • "Amatøralbum - lyrisk landskapsroman med figurar" av Einar Økland
 • "Stiløvingar" av Raymond Queneau
 • "Sitater fra femti års muntlig praksis" av Georg Johannesen
 • "Seremonier - noveller" av Julio Cortázar
 • "Dagbøker" av Charles Baudelaire
Alle bokanbefalinger for dette verket