2014
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka inneholder en samling tekster om "før i tida", illustrert med om lag 120 postkort frå tida 1960 til 1980. Her kan vi lese om ferieturen som ender i asfalten utenfor Saga hotell i Haugesund, om slitne postkortfotografar og gamle menn som ser tilbake, og tekster om takpapp og weasel, og sonette til en kvinne i Kinsarvik. I tillegg bidrar Frank Ove Gryting med novellen "Nedsnødd i regn" og Samson Sæbø med diktet "Attmed Esso".
Omtale fra forlaget
Dette er boka om dei nære åra vi kallar før i tida, tida då alt var svært lett og vanskeleg på same tid. Her kan du lese om ferieturen som endar i asfalten utanfor Saga hotell i Haugesund, om slitne postkortfotografar og gamle menn som ser tilbake. Her er den bortgøymde, men ikkje gløymde historia til Per Ivar Langeland, Sitje-grupper og seminar. Her er soger om takpapp og weasel og sonette til ei kvinne i Kinsarvik og mykje meir. I tillegg bidreg forfattaren Frank Ove Gryting med novella Nedsnødd i regn og diktaren Samson Sæbø med diktet Attmed Esso. Her er tekstar illustrert med postkort, og postkort illustrert med tekstar. Likt og ulikt, ferskt og uferskt, frå kjøleskap og skrivebordskuff, er sementert i god aspik til ein kjenslefull kabaret. Boka er på 160 sider og illustrert med om lag 120 postkort frå tida 1960 til 1980. Erlend Huus er født 1967 i Odda, bur no i Bergen. Gjekk ut frå Odda ungdomsskole i 1983 med svært bra i åtferd. Har arbeidd og slappa av innan ulik industri. Spelar trommer i 4. divisjon. Held no på med bok om rock i Odda.
Forlag Kapabel
Utgivelsesår 2009
Format Innbundet
ISBN13 9788281630307
EAN 9788281630307
Omtalt sted Norge
Språk Nynorsk
Sider 157
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Det er noe magisk med bøker skrevet av en du kjenner. Du leser dem ikke som en hvilkensomhelst bok. Og er du riktig heldig, så oppdager du små skatter i teksten, noe du aner hva ble inspirert av. Jeg har hatt gleden et par ganger i det siste, og kan virkelig anbefale alle å la kjentfolk gjøre forfattere av seg.
Fagpersonen i meg kan ikke la være å kommentere at jeg syns denne boken hadde fortjent en bedre designet forside. Typografien er rett og slett ganske dårlig. Dette er en nostalgisk bok om 1960-årene, men istedenfor en følelse av nostalgi, framstår forsiden som bare utdatert. Tøff 60-talls typografi i en moderne utførelse ville synliggjort en morsom bok som er relevant for et større publikum, og ikke noe bokhandleren skal gjemme vekk i hyllen om lokalhistorie.
Erlend samler på postkort fra «før i tida» og deler dem med oss. Det er veldig åpenbart helt andre motiv som ble regnet som flotte den gang… Han skriver underfundige historier inspirert av fabrikker, høyfjellshotell og fotografens bil (som overraskende ofte dukker opp i landskapet). Resultatet blir riktig så underholdende. Du vil le høyt opptil flere ganger og det er en god sjanse for å oppdage en interesse du ikke visste at du hadde for gamle postkort.
Boken har forøvrig verdens beste forord.
Aldri før har nordmenn brukt mindre av lønnsinntektene på mat, og aldri før har vi vore meir misnøgde med matvareprisane. Aldri før har vi vore mettare, og likevel meir sugne på sjokolade. Aldri før har vi røykt meir i smug og brukt meir antidepressive legemiddel. Aldri før har fleire ulykkelege nordmenn hoppa på trampoline.
Såg ikkje ain ainaste kakemann ég, før eg var seksogtjue år og var i Bergen på turnstevne. Vi delta ain, vi, og di fra Trengereid Turnforening.
Eg bøyer meg litt fram for å sjå etter om ho har søkk i bakhovudet der rutebussen må ha treft henne som lita jente.