2013
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
De fleste barn i Norge kjente ikke noen som var på Utøya, mistet ikke en bror, søster eller slektning der. Likevel var vi alle så lei oss. Dette er våre barns 2. verdenskrig. Vi skal snakke om dette så lenge vi lever, men hvor mye skal vi si og hvordan skal vi si det? Hva kan vi love når barna spør «Kommer han noen gang ut fra fengselet?»
Dette er fortellingen om en sommerdag som endret samfunnet for alltid og om hvordan vi snakker og tenker om.22. juli.i årene etterpå..
For barn fra 8?12 år og foreldrene deres..
"Boka er skrevet for barn på en måte som ivaretar hensynet til dem; det fortelles for å informere, ikke for å skremme, men teksten er nok for komplisert til at den kan leses av alle i målgruppa. Den kan derimot leses høyt for dem. Slik inviterer boka en voksen formidler inn i lesinga, og det er bra." Pernille Bineau i barnebokkritikk.no. Les hele anmeldelsen her
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2013
Format Innbundet
ISBN13 9788205432888
EAN 9788205432888
Omtalt tid 2010-2019
Omtalt sted Utøya
Språk Bokmål
Sider 56
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Fin barnebok som forteller ting lettfattelig for et barn, selv om det blir litt mye "jeg syns" og "jeg tror" når det kommer til å se hvilke problemer som er knyttet til Behring Breivik. Sikkert godt ment og for at barn skal forstå, men litt merkelig formuleringer når det absolutt ikke er noe som bør baseres på hva man "tror" og "mener". Det samme med å kalle uniformen hans en "rar politiuniform". Ellers likte jeg godt hvor personlig boka kunne oppleves. Han brukte konkrete barn og unge som barn kan relatere seg til og fortalte om deres konkrete opplevelser, uten å bli for personlig ovenfor de som ofre. Det samme med å bringe inn sitt eget barn og guttens empati for å ville hjelpe de skadde og døde ved å snekre en båt og sette den på vannet i Tyrifjorden. Boka forteller også om viktigheten av å være snill med hverandre og inkludere alle, så ingen føler seg ensomme og blir så sinte på samfunnet.
Litt sånn på siden så er det rart at det ikke har kommet flere bøker rettet mot barn og unge om temaet, siden det er de unge som faktisk var de største ofrene. Flott av Kvalshaug!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket