2023
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Dagbøkene 1996-2018 undersøker skrivingens innerste grunn hos et menneske, og hva som skjer når det hemmelige og private blir en del av den litterære offentlighet. Fortelleren i denne romanen er en bibliotekar som har skrevet dagbøker i 22 år. Han er også en obskur novelleforfatter, uten særlig suksess. Nå bestemmer han seg for å finpusse de mest poetiske partiene fra dagbøkene, til en liten prosa-utgivelse. Men redaktøren vil noe annet: Hvorfor ikke utgi alle dagbøkene, uredigert og usensurert? Fortellerens eks-samboer, eks-kjærester, jobbkolleger, venner, slekt og naboer, er alle utlevert på det groveste i dagbøkene. Disse opptegnelsene er heller ikke skrevet på en slik måte at de innebærer litterær kvalitet. Men redaktøren er sikker i sin sak: Litterær kvalitet spiller ingen rolle lenger, bare evnen til å skape bølger i mediene. Og dette blir et verk på over 13.000 sider; den største romanutgivelsen i norsk litteraturhistorie. Morsomt, aktuelt og tankevekkende fra Kristian Klausen!
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2019
Format Heftet
ISBN13 9788202622671
EAN 9788202622671
Språk Bokmål
Sider 172
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket– Altså, det var jo egentlig en fillesak, og spør du meg, er denne politianmeldelsen for at du har stjålet nitten sjeldne bøker, også en fillesak; likevel kan jeg si deg det rett ut; jeg akter å bruke politianmeldelsen som oppsigelsesgrunn. Ikke for det; du har sannelig gjort mye godt arbeid i løpet av dine år her, uten tvil, arkivet, de ulike samlingene, jo, men du har ikke vært villig til å delta i den nye tid. Bøker er på vei ut. Inn kommer interaktive måte å forholde seg til kulturen på. Spill. Hvem orker å lese om greske helter når man kan spille dem i HD? Hvorfor lese Shakespeare, når man kan kle seg ut, virtuelt, som Julius Cæsar, og befinne seg med hud og hår i Roma, 44 år før Kristus?
Fantes det ikke noe filtreringssystem? Kan den enkelt låner avgjøre om en bok skal i flammene? – Med sorg å melde, ja, sa Per Bleken. Det er en del av regjeringens utfasing av litteraturen, dette også; en forlengelse av at kulturministeren i 2016 uttalte at det må bli slutt på at noen forteller oss hva som er god og dårlig kultur. Så nå er det folket selv som avgjør.