Det måtte vel komme en konklusjon som avrunder diskusjonen med den vante 'smaken er som baken', men tross denne lite positive innledningen fra min side, må jeg si meg enig med deg. Jeg har lenge syntes at spørsmålet om litterær smak og fagkunnskap er underlig betent. Å hevde at lammekarré med mandelpoteter er bedre enn Grandiosa er noe alle er enige om, og folk blir jo heller ikke sinte hvis man påstår at en Amarone er bedre enn Amigo. Kanskje har det å gjøre med hvor personlig det forholdet man har til bøker er, kanskje er det dét som får folk til å blusse på begge sider i disse diskusjonene. Hm, vi er vel alle bokelskere på godt og ondt.

Jeg er fortsatt i mine læreår, ja jøss, jeg er da ung og frisk og alt som hører med. Men min litterære smak har utviklet seg veldig de siste årene, den utvikler seg stadig, og det er - merker jeg - en klar sammenheng mellom hvor mye jeg har utforsket av litteraturens verden og hvor mye jeg klarer å sette pris på det denne verdenen rommer. Man må jo også venne seg til rødvin før man liker det, ihvertfall de kraftigere typene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Amarone og Amigo, Lammekarré og Grandiosa, hallo... Ja, jeg jeg har smakt og kjenner til både vin og lam, men jeg tror ikke det er allmenn kunnskap.

Jeg er fascinert av måten du skriver fordi det ofte virker som det er gått litt prestisje i det å være god. Du virker som om du her prøver å fremstå som ydmyk, men du får det ikke helt til, hehe. Underlig og bra. Jeg er nok både kjedelig og plump i forhold:)

Det gjør meg verken sint eller lei meg å diskutere mat, vin eller litteratur. Og mener fortsatt at det er hvordan den eventuelle kunnskapen( en har om disse emnene) formidles, som viktig. Har en ikke hørt om Døden i Venedig, Amarone eller Lammekarré er en ikke inkludert evt mangler forutsetningen for å delta.

Men den om å venne seg til rødvin, og ihvertfall den kraftige typen, er glassklar;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet virkelig ikke om jeg skal ta det du skriver som en fornærmelse. Jeg velger å tro det ikke er det. Det skurrer da jeg vet ikke hvordan jeg skal tolke din bruk av "fascinert", "det å være god", "prøver å fremstå". Jeg håper da ihvertfall det er tillat å forbedre seg - hvis det er min prestisje - og at du ikke setter likhetstegn mellom det å ha kunnskaper og å være hoven. Sant nok, noen drikker champagne bare fordi det er dyrt, men heldigvis ikke alle. Men jeg kan skrive under på at jeg er noe underlig. ;-)

Hvordan skal man så best formidle kunnskap hvis man står i fare for at noen vil føle seg tråkket på? Og hvorfor i alle dager skulle noen føle seg støtt hvis jeg nevner en bok noen ikke har lest? Jaja, kanskje kan de ikke delta i diskusjonen med like stor iver. De har også like stor mulighet som enhver å gå ned på bokhandelen og kjøpe seg denne boka (nysgjerrigheten burde være tent) eller ta en titt på Wikipedia for å få et raskt inntrykk av hva det snakkes om. En liten referanse er da heller ikke verdens ende; ja se på lammekarré, jeg brukte det som motsetning til Grandiosa, og er ikke det tydelig? Det er ikke fårekjøtt, men lam, og karré har jo noe franskt og fjongt over seg.

Det må være lov å bruke av sin kunnskapsbank, og av sitt ordforråd. Jeg skriver slik det er meg naturlig, jeg skreddersyr ikke i den tro at "hei du, herr mottaker, du er for dum til å begripe hva jeg babler om–". En slik holdning har jeg ikke og vil heller ikke ha. Dette er et forum for bokelskere, så det er vel flere enn meg med et par fremmedord bak ørene.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Takk, dette var et meget forståelig og minst "underlige" du har skrevet. Fascinert positivt. Du er ikke som alle andre, og det er bra, hvis en er det på en positiv måte. Det er du for det meste;)når du ikke slår det ene argumentet ditt ihjel med et annet for å forsvare din rett:) Positivt med kunnskap og nye innfallsvinkler. Tror du forstår hva jeg mener og jeg forstår at du bare er sånn, og ikke "spiller for galleriet". Flott. Ikke noen galt med et par fremmedord i ny og ne hvis de er adekvate;) Vi møtes sikkert i duell igjen...Og det er som regel en sann fornøyelse,hehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi kan vel si med Oscar Wilde; I'm not young enough to know everything - og heldigvis for det!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ah.... en av mine favorittsitater, det der, selv om jeg foreløpig må ta det med en klype selvironi.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.Prunella